05.01.2024
Redakce

PREVIEW: Dvojzápas s Kometou odstartujeme doma

Už v neděli 7. ledna je na programu další z extraligových šlágrů! Dynamo čeká dvojzápas s Kometou Brno, která nejprve přijede do pardubické enteria areny. O tři dny později je pak naplánována odveta v Brně. Svěřenci Václava Varadi se na zápas naladili výhrou v Liberci, Kometa naopak prohrála šest z posledních sedmi zápasů.

Dynamo se v pátek vrátilo na extraligová kluziště. Po stříbrném Spengler Cupu se na ledě Liberce dlouho trápilo, nakonec však dokráčelo k zisku tří bodů. Zasloužili se o to především skvěle chytající Roman Will a dvougólový Lukáš Sedlák. Na výhře 4:1 se gólově podíleli také Tomáš Hyka a David Cienciala.

„Jestli to byla dneska moje výhra, Sedlova nebo někoho jiného je jedno, Dynamo vyhrálo a já jsem za to rád," říkal po utkání Roman Will.

„Liberec nám moc prostoru nedal. Dostával se do spousty šancí, ale Roman Will nás podržel a v celém zápase chytal skvěle. My jsme si počkali na naše příležitosti a potom jsme i přes nervózní konec vyhráli," chválil naopak svého brankáře po důležité výhře Václav Varaďa. Pardubický kouč stál při utkání v Liberci na střídačce bez svých asistentů Marka Zadiny a Aleše Krátošky. Kuriózní situace byla způsobena nemocí obou asistentů.

Pardubické hokejisty nyní čeká dvojzápas s Kometou Brno. Tradiční soupeři se nejprve utkají v Pardubicích v neděli 7. ledna. Odveta je na programu 10. ledna v Brně.

Kometa má momentálně nejhorší formu ze všech extraligových týmů. Prohrála šest z posledních sedmi zápasů, přičemž nestačila ani na poslední Mladou Boleslav. Naposledy brněnští hokejisté podlehli na domácím ledě Spartě 2:3.

„Nás trápí produktivita. Dostali jsme takové lehčí góly, prostě musíme gólmanovi pomoct tím, že proměníme šance. Tohle nás trápí, inkasujeme víc, než dáme," říkal po šestnácté brněnské porážce v sezóně trenér Jaroslav Modrý.

Informace k utkání

Utkání na ledě enteria areny startuje v 17:00. Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.

Utkání je bráno jako rizikové. Hostující fanoušci budou mít oddělený vstup do enteria areny a vlastní stánek s občerstvením. Na utkání s Kometou bude zakázáno vnášet do hlediště jakékoliv nápoje. U vstupu budou také probíhat namátkové kontroly.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete do nedělních 12:00 ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst.