05.10.2023
Redakce

PREVIEW: Do Pardubic přijede rozjetá Kometa!

Hokejisté Dynama přivítají ve čtvrtém domácím utkání sezony v enteria areně Kometu Brno. Tradiční rival měl velmi špatný vstup do sezony, v posledních kolech se ale zvedá a do Pardubic přijede v dobré formě. Přečtěte si preview a informace k utkání s Kometou Brno, které začne v pátek 6. října v 18 hodin. Přijďte nás podpořit!

Pardubičtí hokejisté vstoupili do nového ročníku Tipsport extraligy na jedničku. Ze sedmi zápasů pětkrát zvítězili a v dalších dvou případech brali bod za prohru po nájezdech. Dynamo je jediným týmem, který ještě v sezoně neprohrál v základní hrací době.

Naposledy se svěřenci Václava Varadi představili v neděli v Liberci. Pod Ještědem nevyšla Dynamu první třetina a po celý zápas muselo dohánět dvoubrankové manko. To se nakonec povedlo a půl minuty před koncem vystřelil bod Tomáš Hyka.

„Jsem rád, že to tam padlo. Měli jsme tam předtím plno šancí, věřili jsme v to. Díky bohu, že to tam padlo, s tím začátkem ale určitě spokojení nejsme,“ hodnotil utkání právě střelec vyrovnávacího gólu.

Pardubice nakonec podlehly Tygrům 3:4 po nájezdech. Zisk jednoho bodu ovšem poprvé sezoně posunul Dynamo na první příčku extraligové tabulky! V úterý se do čela soutěže vrátila díky vítězné předehrávce Sparta, pardubický tým si ale vedení může vzít v případě výhry nad Kometou zpět.


Kometa zažila hororový vstup do soutěže. V prvních dvou kolech nedokázala vstřelit ani branku a v obou zápasech čtyřikrát inkasovala. Po třetím utkání, ve kterém Brněnští nestačili na Litvínov, rezignoval trenér Patrik Martinec. Tým dočasně převzali asistenti Jaroslav Modrý a Jiří Otoupalík.

Ani ve čtvrtém zápase Kometa neuspěla, v Mladé Boleslavi prohrála 6:3. Poté ale přišel nový impuls. Na domácí půdě brněnští hokejisté porazili České Budějovice 4:0 a nastartovali vítěznou šňůru. Navázali na ni vítězství v Kladně a naposledy velmi cenným nedělním vítězstvím 2:0 na Spartě. Kometa se stala prvním týmem, který v sezoně porazil Spartu za 3 body.

Informace k utkání

Utkání na ledě enteria areny startuje v 18:00. Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním. Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.

Utkání je bráno jako rizikové. Hostující fanoušci budou mít oddělený vstup do enteria areny a vlastní stánek s občerstvením. Na utkání s Kometou bude zakázáno vnášet do hlediště jakékoliv nápoje. U vstupu budou také probíhat namátkové kontroly.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete do pátečních 12:00 ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 8 parkovacích míst.