21.09.2023
Redakce

PREVIEW: Do Pardubic přijede Olomouc

Po dvou venkovních zápasech znovu doma! Dynamo v neděli 24.9. přivítá od 18:00 v enteria arene Olomouc. Připíše si třetí výhru v dosavadním průběhu extraligy? Pozorně si přečtěte informace k utkání, kterému bude předcházet tradiční plochodrážní závod Zlatá přilba.

Dynamo předehrávalo třetí extraligové kolo už ve středu, kdy v pražské O2 Areně vyzvalo Spartu. Extraligový šlágr nabídl parádní podívanou se skvělou diváckou kulisou. Do vedení se zásluhou Roberta Říčky dostala družina Václava Varadi, Sparta však následně dokázala otočit vývoj, na což se Dynamu podařilo zareagovat na začátku třetí třetiny. Na 2:2 nejprve vyrovnával Matej Paulovič a o minutu později poslal Východočechy do vedení Lukáš Radil.

Po vyrovnání Pražanů při hře bez brankáře a následném bezgólovém prodloužení musely o vítězi rozhodnou nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Sparta, která proměnila hned 3 ze 4 pokusů.

„Já si myslím, že to byl z obou stran velmi kvalitní zápas na to, že je teprve třetí kolo. My jsme sem do Prahy jeli s tím, že chceme vybojovat tři body. To se nám nakonec nepodařilo, máme jeden, ale musím říct, že ten náš výkon byl až na některé pasáže slušný a určitě jsme sahali po více bodech," hodnotil zápas Václav Varaďa.

„Soupeř měl štěstí, hlavně ve třetí třetině potřeboval dát gól a srovnal to. Myslím, že to bylo vyrovnané a spravedlivě se rozhodovalo v dovednostech, které nakonec přisoudily bod navíc domácím. Já jim gratuluji a těším se na další zápas v neděli,“ pokračoval pardubický trenér.

Právě v neděli budou mít jeho svěřenci možnost vrátit se na vítěznou vlnu. Do enteria areny přijede Olomouc, která v dosavadním průběhu extraligy zapsala výhru nad Kladnem (1:0) a porážku s Českými Budějovicemi (1:3). V pátek pak čeká Moru domácí utkání s Karlovými Vary.


Informace k utkání

Nedělní utkání Dynama s Olomoucí bude zahájeno netradičně v 18:00. Důvodem je konání Zlaté přilby na plochodrážním stadionu ve Svítkově. Fanouškům ze stejného důvodu doporučujeme, aby na zápas vyrazili s dostatečným časovým předstihem a počítali s možnými dopravními komplikacemi ve městě.

Stadion bude otevřen klasicky jednu hodinu před úvodním vhazováním.

K parkování můžete využít nově také uvolněná místa na parkovišti E. Zakoupit si je můžete ZDE. K dispozici je pouze omezený počet míst. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 8 parkovacích míst.

Prodej vstupenek na úvodní domácí zápas probíhá online ZDE. Vstupenky si můžete zakoupit také na pokladnách enteria areny.