16.02.2024
Redakce

PREVIEW: Do Pardubic přijede Liberec

V rámci 46. kola přijede do Pardubic ve formě hrající Liberec s produktivním Tomášem Fillipim, který v posledních dvou zápasech získal jedenáct kanadských bodů. Oba týmy mají dvě výhry v řadě, kterému z nich se podaří svoji sérii prodloužit? Utkání v enteria areně startuje už v neděli 18. února od 17:00.

Dynamo si po Plzni poradilo také s Vítkovicemi. Na domácím ledě vstřelilo ostravskému celku pět branek. „Měli jsme výborný vstup do utkání, skvělou první třetinu. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Druhá třetina byla ještě za stavu 5:1 v pořádku, ale poté jsme dostali dva rychlé góly, což se nám prostě nemůže stávat, protože tím samozřejmě soupeře postavíte na nohy, vlijete mu energii do žil. Třetí třetinu se do nás soupeř tlačil, bylo tam spoustu nahazovaných kotoučů a forčeků, s čímž jsme si dokázali poradit," komentoval výhru 5:3 trenér Marek Zadina.

První extraligovou branku si v zápase připsal sedmnáctiletý Martin Švec. Ten přitom strávil na ledě pouze 1 minutu a 32 vteřin.

Mladého obránce našel skvělou přihrávkou Tomáš Hyka, který přidal v utkání ještě jednu asistenci, když přihrával Adamu Musilovi na jeho druhou trefu v utkání.

Po dvou výhrách v řadě teď přijede vyzvat pardubické hokejisty Liberec, který se na zápas naladil dvěma vysokými vítězstvími. Nejprve si poradil s Litvínovem 6:2 a v posledním utkání převálcoval trápící se Kladno 7:2.

Úžasné výkony v letošní sezóně předvádí útočník Tomáš Fillipi. Ten se na posledních dvou výhrách podílel jedenácti kanadskými body. Proti Litvínovu nejprve nasbíral pět bodů za jeden gól a čtyři asistence. Proti Kladnu naopak zářil střelecky - vstřelil čtyři góly a přidal dvě asistence. Také díky jeho výkonům je Liberec už na čtvrtém místě tabulky.

Podaří se Dynamu zastavit rozjetého Fillipiho a celý Liberec? Utkání v enteria areně startuje už v neděli 18. února od 17:00. Vstupenky si můžete zakoupit on-line ZDE.