18.01.2024
Redakce

PREVIEW: Další výjezd. Tentokrát do Varů

Po neskutečném výjezdu na Spartu čeká pardubické hokejisty další venkovní utkání. V rámci 37. kola zavítají do Karlových Varů, kde se pokusí dotáhnout jednobodovou ztrátu na první místo v tabulce. Prodlouží Dynamo čtyřzápasovou sérii výher? Zápas startuje v pátek 19. ledna od 17:30.

Výjezd Dynamo Expressem na Spartu se povedl! Fanoušci vytvořili v O2 areně téměř domácí prostředí a výrazně pomohli Dynamu k zisku dvou bodů.

V utkání šla do vedení Sparta. Ve 27. minutě otevřel skóre zápasu Filip Chapík. Pardubická odpověď přišla ve 33. minutě, kdy Lukáš Sedlák otřel přihrávku o sparťanského hráče a vyrovnal. Zápas následně dospěl do prodloužení, které už po 11 vteřinách rozhodl po hezké individuální akci Martin Kaut.

Extraligový šlágr měl všechno, utkání splňovalo parametry play off. Pěstním soubojem ho navíc okořenil Adam Musil, který si v bitce poradil se Sparťanem Mužíkem.

„Musím říct, že jsme rádi, že před takovou fanouškovskou kulisou jsme to zvládli, nicméně to utkání nebylo vůbec jednoduché. Sparta hrála velmi dobře, řekl bych, že to utkání se blížilo k zápasu play-off. Pro nás bylo důležité ubránění těch oslabení, nedostali jsme z nich žádný gól. Řekl bych, že od druhé třetině jsme možná byli o něco málo lepší tým. Samozřejmě ten druhý bod v prodloužení už je takový vabank, ale myslím, že jsme si ho zasloužili," hodnotil zápas pardubický asistent trenéra Aleš Krátoška.

Už v pátek se hokejisté Pardubic přesunou do Karlových Varů. Energii patří v tabulce jedenácté místo, když ve 36 zápasech získala 45 bodů.

V posledních zápasech se Západočechům nedaří v ofenzívě. Při porážkách s Třincem, Českými Budějovicemi a Olomoucí se dokázali trefit pouze jednou a to právě v posledním zápase proti Olomouci. V 15. minutě otevřel skóre zápasu pardubický odchovanec Filip Koffer, žádný ze spoluhráčů na něj však nedokázal navázat a Karlovy Vary si tak odvezly domů porážku 1:3.

V Karlových Varech působí také expardubický brankář Dominik Frodl, kterého si fanoušci na východě Čech velmi oblíbili. V minulém zápase Energie však kvůli nemoci chyběl a jeho start proti Dynamu je tak nejistý.

Naváže Dynamo na důležité vítězství z Prahy a odveze si body i z Karlových Varů? Utkání začíná v pátek 19. ledna v 17:30.