06.10.2023
Redakce

PREVIEW: Další těžký soupeř pro béčko

Tři zápasy v řadě bez bodu - taková je bilance pardubického B týmu z posledních třech utkání. S cílem zlomit sérii proher tak pojede Dynamo B už v sobotu 7.10. do Přerova, který naopak vyhrál své dvě poslední utkání. Podaří se svěřencům Richarda Krále bodovat a dostat se do klidnějších vod tabulky? Utkání startuje v 17:00.

Po těsné prohře se Vsetínem béčko v posledním utkání tvrdě narazilo. Na domácím ledě podlehlo Porubě 1:5. Jedinou branku Dynama v utkání vstřelil z přesilové hry Michal Pochobradský.

„Všechno se odvíjelo od vstupu do utkání, v němž byl soupeř lepší. Poté jsme udělali jednu hrubku, tým ztratil trochu sebevědomí a první třetinu jsme tahali za podstatně kratší konec, soupeř byl jasně lepší," říkal po utkání hlavní trenér Richard Král.

„Za stavu 0:3 asi trochu hráči zjistili, že není co zkazit, tak se trochu uvolnili, začali jsme daleko lépe bruslit, hrát do těla, něco jsme si vypracovali. Možná kdyby nám tam ve třetí třetině za stavu 1:3 spadly nějaké ty dvě nebo tři šance, co jsme měli, tak ten zápas mohl být ještě otevřený. Ale nevyužili jsme přesilovku šest na čtyři, při které jsme inkasovali a už to bylo definitivní,“ doplnil Král.

Jeho tým má po sedmi odehraných utkáních na kontě čtyři body. Stejně jako A týmu se navíc béčku nedaří v přesilovkách. Zlepšit úspěšnost početních výhod a rozšířit bodový zisk teď zajíždí Dynamo B na led Přerova.

Ten se nachází na sedmém místě tabulky, když z osmi zápasů posbíral čtrnáct bodů. Naposledy si poradil s Litoměřicemi, proti kterým dokázal udržet čisté konto a naopak tři branky vstřelit.

Poprvé by proti Přerovu měl naskočit v dresu B týmu Dominik Dušek. Pětadvacetiletý pardubický odchovanec bude v béčku působit formou střídavých startů ze Žďáru nad Sázavou, kde v letošní sezóně zaznamenal osm kanadských bodů ve čtyřech zápasech.