13.10.2023
Redakce

PREVIEW: Další důležitý zápas! Béčko zajíždí do Znojma

Pardubický B tým se zvedá! Po výhře nad Jihlavou a smolnou prohrou v prodloužení se Zlínem nyní zajíždí svěřenci Richarda Krále na led jedenáctého Znojma. Podaří se Dynamu B potřetí v řadě bodovat? Utkání začíná v 17:30.

Dynamo B má za sebou dva povedené zápasy. Nejprve sebralo všechny tři body Jihlavě a naposledy sahalo po plném bodovém zisku také proti Zlínu. „Bylo to utkání nahoru – dolů, mělo to pohyb, nasazení, na obou stranách hodně šancí, což samozřejmě pro trenéra není úplně skvělé. Vítězství se mohlo přiklonit jak na naši stranu, tak na soupeřovu," hodnotil zápas Richard Král.

Pardubická rezerva dlouho vedla po trefě Tomáše Zemana, ve třetí třetině se však nedávno ještě extraligový Zlín dokázal vyrovnat a utkání poté překlopit na svoji stranu v prodloužení.

„V prodloužení jsme měli šanci my, poté se to otočilo, Zlín ujel do přečíslení dvou na jednoho a proměnil ho. Jeden z našich lepších zápasů, myslím, že doma možná nejlepší co se týče pohybu, nasazení, všeho, co jsme byli schopni vyřešit šance. Bohužel zase jen bod, ale budeme bojovat dál,“ říkal po utkání hlavní trenér Dynama B.

Skvěle se v letošní sezóně daří Michalu Pochobradskému, který je se šesti góly nejlepším střelcem pardubického béčka. Poslední dva přidal v minulém zápase do sítě Jihlavy. Právě skvělý individuální start do sezóny vynesl čtyřiadvacetiletému odchovanci pozvánku do A týmu. V pátečním zápase proti Mladé Boleslavi se postavil na centra třetí formace, mezi Roberta Říčku a Tomáše Urbana.

Do formy se dostal také Tomáš Vomáčka. Čtyřiadvacetiletý brankář naskočil v letošní sezóně do pěti utkání a hlavně v tom posledním proti Zlínu dlouhou držel naděje béčka na tříbodový zisk.

Do branky by se mohl postavit také proti Znojmu. To v letošní sezóně zapsalo tři výhry z jedenácti zápasů. Nováček v Chance lize na začátku října vyměnil trenéry. Klub nově vede Václav Baďouček, který v minulé sezóně stál na střídačce právě pardubického béčka. Pod jeho vedením vyhrálo Znojmo jeden ze čtyř zápasů.

Naposledy však dokázalo potrápit Vsetín. Druhý tým tabulky udolal na domácím ledě Orli až po samostatných nájezdech. Dokáže pardubické béčko bodovat potřetí v řadě a přeskočit v tabulce svého sobotního soupeře? Utkání startuje v 17:30.