13.03.2024
Redakce

PREVIEW: Čtvrtfinále ve znamení derby

Východní Čechy čeká ostrý start play off Tipsport extraligy, hned čtvrtfinále nabídne derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Série vypukne v pátek 15. března na ledě nejlepšího týmu po základní části – Dynama.

Pardubičtí hokejisté vstoupí do vyřazovacích bojů proti Hradci Králové s velice pozitivní bilancí ze vzájemných soubojů v letošní sezoně, Dynamo totiž ovládlo všechna čtyři derby v základní části. Na domácí půdě zvítězili 5:2 a 3:2 po prodloužení, na venkovním kluzišti pak 4:2 a 3:2.

Dynamo prožilo úspěšnou základní část Tipsport extraligy, posbíralo celkem 121 bodů, čímž stanovilo nový maximální bodový zisk v základní části, získalo 78% maximálního počtu získaných bodů. Při pohledu na základní statistiky jsou Pardubice prakticky ve všech na horních příčkách, například nejlepší v úspěšnosti přesilovek (27.53 %).

„Mají rychlý tým, výborně bruslí, mají dobré přesilovky. Takže na toto si budeme muset dávat pozor a zároveň využít to, co bychom využít měli a co soupeři tolik nejde,“ řekl před startem série s Mountfiledem HK pardubický kapitán Lukáš Sedlák.

Tým Dynama zůstal po loňském zisku bronzových medailí z velké části stejný, co si z loňských vyřazovacích bojů mohou podle Sedláka vzít? „Myslím si, že těch věcí je hodně. Jsme zase o rok zkušenější, o to jedno play off a je jen na nás, jak to prodáme. Jestli jsme si to v hlavách dobře všechno srovnali a jestli jsme připravení tam nechat všechno, protože to bude tuhý boj. Samozřejmě tím, že je to Hradec, to bude ještě větší boj, ale je to prostě o nás, jak se připravíme.“


Mountfield HK

Mountfield HK posbíral v základní části Tipsport extraligy 75 bodů, což stačilo na 8. pozici, a musel tak k postupu mezi osm nejlepších projít předkolem, ve kterém si nejrychlejším možným způsobem poradil s Vítkovicemi. Ostravský celek si nejprve z Hradce odvezl porážky 3:4 a 0:1, ve třetím utkání pak svěřenci trenéra Tomáše Martince zpečetili postup výhrou 3:1.

Hradec se v základní části mohl pyšnit čtvrtým nejmenším počtem inkasovaných branek. Podílel na tom také brankář Lukáš Pařík, kterého Mountfield získal na konci přestupového období z Liberce a který si ihned uzmul pozici prvního brankáře klubu. Kvalitní výkony potvrdil také v předkole play off, kdy ve třech zápasech inkasoval pouze čtyřikrát a připsal si i jedno čisté konto. Celkově neinkasoval během jedenácti startů třikrát.

V ofenzívě se Hradec spoléhá hlavně na Olivera Okuliara. Slovenský útočník po základní části obsadil jedenácté místo v ligové produktivitě a se 24 brankami do poslední chvíle bojoval o krále střelců. Skvělé výkony předvádí také kanadský obránce Jérémie Blain.

Fanfest

Oběma domácím zápasům bude předcházet Fanfest před hlavním vchodem do enteria areny, který začne vždy tři hodiny před úvodním buly a nabídne bohatý doprovodný program. V pátek 15. března bude program Fanfestu zahájen v 15:00, v sobotu 16. března od 12:00. Na co se vše mohou návštěvníci těšit?

  • V pátek bude probíhat focení s Pohárem Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části Tipsport extraligy
  • V sobotu autogramiáda dvou hráčů Dynama, kteří v sezoně nastupovali za B tým a oblékli také dres áčka
  • Soutěž Betano Power Shot – hokejová střelnice s měřením tvrdosti střely
  • Nintendo zóna s konzolí Nintendo Switch
  • Stánek GotAuthentic s unikátními suvenýry
  • Stiga hokej
  • Malování na obličej
  • Rozšířený sortiment cateringu – klobásy a krkovice na grilu, na ohni pak vepřová kýta od kosti

Veškeré podrobnosti naleznete v článku ZDE.

Informace pro fanoušky

Policií České republiky byly zápasy Dynama s Mountfieldem HK označeny jako rizikové. Klub se chce vyhnout případným komplikacím, které by mohly narušit poklidný průběh utkání. Při zápase tak budou probíhat bezpečnostní kontroly. Dále bude platit zákaz vnášení nápojů do hlediště. Pro sektor určený hostujícím fanouškům bude zřízen samostatný stánek s občerstvením. Je nutné dodržovat návštěvní řád enteria areny (naleznete ZDE).

Do haly ja zakázáno vnášet jakékoli zbraně, pyrotechniku apod. Používání pyrotechniky ve městě zakazuje městská vyhláška.

Před startem play off došlo ke změně návštěvního řádu enteria areny!
Přijďte na zápasy vyřazovacích bojů s dostatečným časovým předstihem, u vstupů do areny budou probíhat kontroly a odbavení u turniketů může trvat déle než bylo zvykem v základní části. Platí zákaz vnášení vlastního občerstvení do enteria areny, respektujte prosím toto nařízení a vyhněte se tak zbytečným prodlevám při odbavení. Děkujeme, že respektujete návštěvní řád enteria areny.

Hokejový klub Dynamo Pardubice upozorňuje, že na jižní tribunu (sektory 101, 115 a 216), která je určena pouze pro domácí fanoušky, nebudou z bezpečnostních důvodů vpuštěni příznivci hostujícího týmu. Objeví-li se ve výše uvedených sektorech fanoušek s klubovými symboly Mountfieldu HK, bude pořadatelskou službou vyveden z prostorů enteria areny bez možnosti návratu. Všechny další sektory kromě sektorů 101, 115, 201 a 216 jsou určeny k sezení. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v enteria areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.

Pro fanoušky hostujícího týmu bude zřízen separátní vstup a zároveň platí zákaz vnášení občerstvení do sektorů.

První dva čtvrtfinálové duely proběhnou před vyprodanou pardubickou enteria arenou. V souvislosti s tím vyzýváme fanoušky, aby na hokej vyrazili s předstihem. Vyhnete se tak možné dopravní špičce. Včasným příchodem navíc nikomu z návštěvníků nenarušíte jeho sportovní zážitek. Brány enteria areny otevírají tradičně hodinu před úvodním buly.

Parkování

K parkování můžete využít do vyprodání kapacity místa na parkovišti E, za cenu 100 Kč si je můžete zakoupit ZDE. Parkování pro vozíčkáře přímo v areálu enteria areny je v současné době možné s kapacitou 6 parkovacích míst. V ulici U Stadionu jsou momentálně dopravní omezení, část ulice od závor parkoviště u enteria areny k Sukově Třídě je zjednosměrněná. Ze Sukovy Třídy tak nelze odbočit na ulici U Stadionu!

Ohledně parkování doporučujeme prostudovat si web statutárního města Pardubice, kde informace o parkování v centru najdete ZDE. V blízkosti enteria arény je také obchodní centrum Palác Pardubice, které nabízí kryté parkoviště. Více informací ZDE.

Tipsport extralístky

Před prvním čtvrtfinálovým utkáním Dynama s Mountfieldem a v jeho průběhu se fanoušci budou moci vyfotit v instagramovém rámečku, se kterým se po stadionu bude pohybovat promo tým Tipsportu. Během komerční pauzy v každé třetině pak bude ze všech fotek na multimediální kostce nad ledem náhodně vylosován jeden výherce. Výše odměn graduje v průběhu zápasu stejně jako dění na ledě, o hlavní výhře v podobě lístků na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se tak rozhodne až v závěrečné třetině.

Odměny pro výherce:

  • 1. třetina – 1000 Netů
  • 2. třetina – 2000 Netů
  • 3. třetina – 3000 Netů + 2 vstupenky na MS 2024

Každý výherce navíc od Tipsportu získá dárkovou tašku