13.02.2024
Redakce

PREVIEW: Čeká nás valentýnský zápas

Dynamo se poprvé po reprezentační přestávce představí na domácím ledě. Už ve středu 14. února přijedou v rámci valentýnského zápasu do Pardubic ve formě hrající Vítkovice. Utkání startuje v 18:00.

Po dvou porážkách v řadě dokázali pardubičtí hokejisté v posledním zápase zvítězit. Z ledu Plzně si odvezli tři body za výhru 3:1, kterou dvěma brankami vystřelil Tomáš Vondráček. Pojistku do prázdné brány pak přidal Robert Kousal.


Dobré výkony na obou stranách předvedli brankáři. V plzeňském dresu se vůbec poprvé představil Milan Klouček, který proti svému mateřskému týmu kryl 24 střeleckých pokusů. Na druhé straně Roman Will zastavil 19 střel Západočechů.


„Já si myslím, že jsme měli dobrý vstup do utkání. Celou první třetinu jsme měli dobrý pohyb, osobní souboje, dostávali jsme se na kotouče a hodně stříleli. Druhá třetina byla poznamenána vyloučeními, soupeř se dostal do hry a já musím pochválit hráče, že jsme to dobře odbránili," říkal po zápase Marek Zadina.

„Třetí třetinu jsme potom dělali přesně to, co jsme si řekli a šli jsme si za tím vítězstvím. Jsme rádi, že jsme po pauze v Plzni vyhráli a máme tři body," hodnotil zápas hlavní trenér Dynama.

Už ve středu 14. února se Dynamo vrátí na domácí led. Zápas s Vítkovicemi navíc bude ve valentýnském duchu. Na ochozech enteria areny můžete od maskota Hakyta získat květinu a těšit se můžete na kompletně valentýnskou zápasovou scénu.

Vítkovičtí hokejisté vstoupí do utkání se dvěma výhrami v řadě. Dvakrát v řadě si svěřenci trenéra Pavla Trnky poradili s trápícím se Kladnem, které nejprve porazili 3:2 a následně přidali vítězství 4:0. Dokáže Dynamo utnout vítkovickou šňůru a navýšit náskok na prvním místě tabulky? Zápas startuje v 18:00.