24.01.2024
Redakce

PREVIEW: Bude béčko bodovat počtvrté v řadě?

Hokejisté pardubického B-týmu přivítají ve středu 24. ledna na chrudimském zimním stadionu Frýdek-Místek. Svěřenci Tomáše Jirků mohou potvrdit zlepšenou formu z posledních zápasů a bodovat počtvrté v řadě. Utkání začíná v 18 hodin.

Dynamo B se po špatném období sedmi zápasů bez výhry zvedlo a z posledních tří utkání dvakrát vyhrálo. Před týdnem porazilo na domácím ledě Sokolov a v pondělí zvítězilo v Třebíči po nájezdech. Ani v sobotu neodešla rezerva z utkání s prázdnou, Prostějovu podlehla až po samostatných nájezdech.

„Jsem hrozně rád, že se to povedlo a že kluci zase malinko získali ztracené sebevědomí zpět. Dokázali jsme si, že to pořád umíme dotáhnout do vítězného konce. Musíme jenom vytrvat v poctivé práci a navázat na to v dalších zápasech,“ říká hlavní trenér B týmu Tomáš Jirků.

Ve vyrovnané tabulce je Dynamo B na desátém místě se ztrátou devíti bodů na devátý Přerov. Naopak na jedenáctý Kolín mají Pardubice náskok pouhého jednoho bodu, dvanáctý Frýdek-Místek a třináctá Slavia jsou zpět o tři body.

Souboj s Frýdkem-Místkem tak bude o to důležitější. Středeční soupeř je na již zmíněném dvanáctém místě se ztrátou tří bodů na Dynamo. Rysům se nepovedly poslední dva zápasy, ve kterých nezískali ani bod. V Sokolově prohráli 0:2, Dukle Jihlava podlehli na domácím ledě 2:5.

Ve vzájemných zápasech v této sezoně zatím platí, že vítězí domácí týmy. Frýdek-Místek oba zápasy proti Dynamu na svém stadionu vyhrál, pardubická rezerva zase uspěla v Chrudimi v prodloužení. Bude toto pravidlo platit i počtvrté a prodlouží Dynamo B vítěznou sérii?

Zápas na zimním stadionu v Chrudimi začíná v 18:00, vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.