01.12.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko zavítá do Prostějova

Ve formě hrající pardubické béčko čeká výjezd do Prostějova. Po třech výhrách v řadě mají svěřenci trenéra Tomáše Jirků motivaci přidat i čtvrtý triumf po sobě. Povede se jim to proti silnému Prostějovu? Utkání začíná na prostějovském Zimním stadionu už v sobotu 2. prosince v 17:00.

Tři výhry v řadě. To je momentální bilance Dynama B. Po dvou výhrách s čistým kontem si naposledy poradilo béčko také se Sokolovem, který na jeho ledě porazilo 4:3 po samostatných nájezdech.

Utkání gólově otevřel Lukáš Žálčík, který se po nepovedeném startu sezóny nyní trefil ve třech zápasech v řadě. Na jeho branku navázali ve třetí třetině Tomáš Zeman a Daniel Rákos. Právě zkušený útočník následně rozhodl také v samostatných nájezdech.

„První třetina se nám příliš nepovedla a stav 1:2 byl ještě pro nás příznivý. Museli jsme si o přestávce k tomu něco říci. Druhou třetinu jsme odehráli velmi dobře a zaslouženě jsme utkání otočili, bohužel jsme pak inkasovali na 3:3 v oslabení. Ve třetí třetině jsme udělali několik chyb, které nás málem stály body. Výborný výkon našeho brankáře spolu s obětavou hrou hráčů při oslabení nám pomohl k udržení stavu 3:3 a zápas jsme dotáhli do prodloužení. V nájezdech jsme byli šťastnější a jsme moc rádi, že odvážíme dva body," hodnotil zápas trenér Tomáš Jirků.


Nyní čeká béčko výjezd do Prostějova. Ten se v tabulce nachází na pátém místě. V posledním zápase však nestačil na ambiciózní Vsetín, kterému podlehl 1:6. Jedinou branku Jestřábu vstřelil v zápase expardubický útočník Jan Veselý.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 24 body Zdeněk Doležal, kterému v celkové tabulce ligové produktivity patří čtvrté místo. Bodově se daří také obránci Tomáši Hanouskovi, který ještě v minulé sezóně působil právě v kádru pardubického B týmu.