05.11.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko zamíří k dohrávce prvního kola do Prostějova

Reprezentační pauza se sice týká i Chance ligy, ale hokejisté Dynama B v jejím úvodu sehrají ještě jedno utkání. V pondělí 6. listopadu zajíždí do Prostějova, kde dohrají utkání 1. kola soutěže. Dohrávka začíná v 18:00.

Kuriózní situace nastala 13. září během utkání prvního kola Chance ligy v Prostějově. Po silném dešti o první přestávce nebyla dále ledová plocha způsobilá pro zbytek utkání, a to tak bylo předčasně ukončeno.

Nyní se celé utkání odehraje znovu. Pardubické béčko zamíří do Prostějova ve slušné formě. Z posledních 6 zápasů čtyřikrát vyhrálo a pětkrát bodovalo. Naposledy se rezerva představila na ledě pražské Slavie. V Edenu se hrál zápas plný zvratů, nejprve vedla Slavia, následně pardubičtí hráči skóre otočili, aby se později domácí tým znovu vrátil do vedení. Zápas nakonec skončil dělbou bodů po základní hrací době, remízu zařídil minutu a půl před koncem Daniel Herčík. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, ve kterých byla úspěšnější Slavia.

Poslední zápas odkoučoval na Slavii Richard Král, který přijal nabídku z extraligy a nyní povede Mladou Boleslav. V Prostějově povedou Dynamo B Jiří Malinský, Jan Starý a Tomáš Rolinek.

Prostějov měl výbornou první čtvrtinu soutěže, v níž prohrál pouze třikrát a z ostatních utkání odešel jako vítěz. V posledních 6 zápasech ale mají Jestřábi horší bilanci, pouze dvakrát zvítězili (jednou z toho v prodloužení) a čtyřikrát prohráli v základní hrací době.

V posledním vzájemném utkání bylo úspěšnější Dynamo B, na domácím ledě v Chrudimi porazilo Jestřáby 4:2 a na výkon i výsledek z tohoto střetnutí chtějí hokejisté pardubického B-týmu navázat v dohrávce prvního kola. Ta začíná v pondělí 6. listopadu v 18:00.