13.09.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko začne ligu v Prostějove

Přípravné období je u konce, dnes začíná nový ročník Chance ligy! Dynamo B v prvním kole zajíždí na led Prostějova, se kterým se utkalo už v přípravě. Právě na vydařené předsezonní zápasy budou chtít svěřenci Richarda Krále navázat. Duel v Prostějově začíná v 18 hodin.

Historicky druhý ročník čeká HC Dynamo Pardubice B v Chance lize. V loňské sezoně se B-týmu ve druhé nejvyšší soutěži podařilo udržet po špatné první polovině sezony, letos už má větší ambice. Před sezonou tým posílili brankáři David Honzík a Tomáš Vomáčka, obránce Marek Voženílek a útočníci Lukáš Žálčík, Dominik Hrníčko a Josef Mikyska. Béčko má také nového trenéra, stal se jím v létě Richard Král, který v loňské sezoně působil jako asistent trenéra Radima Rulíka u extraligového A-týmu. Jeho asistenty v B-týmu budou Jiří Malinský a Jan Starý.

Béčku se vydařilo přípravné období, když vyhrálo 6 ze 7 zápasů. Nestačilo pouze na extraligové kolegy v prvním přípravném klání. Poté Dynamo B porazilo dvakrát Třebíč, po skalpu polského Jastrzebie GKS a Zlína ovládlo Letní hokejové hry, zvítězilo také nad Letňany a v generálce před začátkem Chance ligy uspělo v Prostějově.

Právě Prostějov je prvním soupeřem Dynama B v novém ročníku Chance ligy. Jestřábi, kteří v loňské sezoně došli až do semifinále, během léta prošli velkou obměnou kádru. Tým opustilo 10 hráčů a 11 nových naopak přišlo. Mezi nově příchozími jsou například útočníci Jiří Fronk (z Litvínova) a Zdeněk Doležal (z Českých Budějovic) nebo obránce Tomáš Hanousek, který v loňské sezoně působil také v dresu Dynama B. Tým také převzal nový hlavní trenér Martin Štrba, který jako hráč vyhrál se Spartou dvakrát extraligový titul.

Prostějov bude mít v letošní sezoně nejvyšší ambice, chtěl by překonat semifinálovou účast a probojovat se až do finále. V přípravě odehráli Jestřábi 8 přípravných zápasů a v 6 z nich odešli vítězně, nestačili na polskou Osvětim a poté právě na pardubické béčko.

První kolo Chance ligy 2023/24 na ledě Prostějova začíná ve středu 13. září od 18 hodin.