31.10.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko vyzve silné Litoměřice

Pardubické béčko přišlo v minulém utkání proti Kolínu o sérii tří výher v řadě. Vrátit se na vítěznou vlnu teď budou mít svěřenci Richarda Krále proti třetím Litoměřicím, které rovněž přišli v posledním zápase o sérii výher. Utkání na chrudimském Zimním stadionu startuje v 18:00.

Po výhrách nad Prostějovem, Třebíčí a Frýdkem-Místkem se Dynamu B v posledním utkání nepodařilo natáhnou sérii vítězství. Kolínu stačily na výhru pouze dvě branky. Béčko Pardubic totiž nenašlo recept na kolínského brankáře Jakuba Soukupa a domů tak odjíždělo z prohrou 0:2.

„Dnes jsme sice opticky měli více ze hry, ale vůbec jsme nechtěli jít do předbrankového prostoru, do těch míst, kde to trošičku bolí. Domácí nás k ničemu nepustili, neměli jsme žádné vyložené šance, ani tlak. Domácí zahráli skvěle do obrany. Nemáme žádný bod, ale je to spravedlivý výsledek,“ hodnotil utkání Richard Král.

Také středeční soupeř Dynama B přišel v posledním utkání o sérii výher. Litoměřice se radovaly hned osmkrát v řadě, narazily až proti Třebíči, na jejímž ledě prohráli 2:3, když o utkání přišly v čase 58:55. Týmu i tak patří se ziskem 33 bodů třetí příčka v tabulce. Nejlepší jsou Litoměřice ve vstřelených gólech, kterých mají v sezóně už 64.

Tým táhne bodově finský útočník Riku Sihvonen, kterému patří se sedmnácti body čtvrté místo v ligové produktivitě. Daří se také mladému Přemyslu Svobodovi a Filipu Kuťákovi.

Dokáže pardubické béčko proti silnému soupeři bodovat a opět tak navýšit náskok na celky mimo postupové pozice do play off? Utkání v Chrudimi začíná ve středu 1.11. v 18:00.