14.11.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko vyzve první tým tabulky

Pardubickému B týmu se postaví další z favoritů soutěže. Po cenném skalpu Vsetína se nyní postaví béčku do cesty Poruba. Zvládne nový trenér Tomáš Jirků i druhou těžkou prověrku? Utkání startuje na ledě kravařské Buly Arény startuje už ve středu 15.11. v 18:00.

V sobotu si proti Vsetínu odbyl úspěšnou premiéru na lavičce béčka Tomáš Jirků. Novému trenérovi udělali svěřenci radost hlavně po defenzivní stránce. Favorizovanému Vsetínu dovolili pouze jednu branku, sami naopak dvě vstřelili a po výhře 2:1 zapsali další důležité tři body do tabulky.

Za Dynamo B se nejprve prosadil Tomáš Urban, pro kterého šlo už o letošní dvacátý bod v osmnácti zápasech. Výhru poté vystřelil v čase 54:53 mladý obránce Vojtěch Tvrdík. Dobrý výkon v brance předvedl David Honzík, který kryl sedmnáct střel soupeře.

„Já jsem hrozně rád, že při premiéře na střídačce se povedlo získat tři body, obzvlášť proti tak kvalitnímu soupeři, jako je Vsetín. Velká pochvala do kabiny, byl to velmi dobrý bojovný výkon," byl rád Tomáš Jirků po premiéře na lavičce B týmu.

„Samozřejmě, mělo to nějaké chybky, obzvlášť ve druhé třetině, kdy jsme na chvilku vypadli z rolí a ztráceli zbytečně kotouče ve středním pásmu. Ale jinak, když to vezmu komplexně, tak to byl velmi dobrý, bojovný, týmový výkon. Opravdu si cením toho, že jsme doma získali tři body proti kvalitnímu soupeři," hodnotil následně zápas nový trenér.

Už ve středu 15. listopadu čeká pardubickou rezervu další těžká zkouška. Od 18:00 se představí v Kravařích, kde hraje své domácí zápasy Poruba. Té patří v tabulce Chance ligy první příčka s náskokem deseti bodů na druhý Vsetín.

Momentálně drží Poruba sérii osmi výher v řadě. Naposledy si poradila s Přerovem, který na jeho ledě porazila 4:3.

Hráčům Poruby se daří také v bodování. V elitní patnáctce nalezneme hned pět hráčů z prvního celku tabulky. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 22 body Ondřej Šedivý.