21.11.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko v souboji tabulkových sousedů přivítá Jihlavu

Hokejisté pardubického B-týmu přivítají ve středu 22. listopadu na chrudimském ledě Duklu Jihlava. Souboj devátého a desátého týmu Chance ligy se odehraje před kamerami České televize. Úvodní buly padne tradičně v 18:00.

Béčko pokračuje i po reprezentační přestávce v dobrých výkonech. Před týdnem si na domácím ledě vyšláplo na druhý Vsetín, který díky brankám Tomáše Urbana a Vojtěcha Tvrdíka porazilo 2:1. Následně pardubičtí hokejisté nestačili na lídra Chance ligy, s Porubou padli 1:4, jedinou trefu svého týmu obstaral Jan Zdráhal.

Poslední utkání odehrál B-tým v sobotu, na domácím stadionu v Chrudimi přivítal Přerov. Zubry svěřenci Tomáš Jirků porazili 4:1 a připsali si už pátou domácí výhru v řadě! Střelecky se prosadili Michal Pochobradský, Karel Nedbal, Tomáš Urban a Tomáš Kaut.

Ve výborné formě hrají Michal Pochobradský s Tomášem Urbanem. Prvně jmenovaný je s 11 góly nejlepším střelcem týmu, Tomáš Urban zase s 21 body ve 20 utkáních nejproduktivnějším hráčem Dynama B.

O šestou domácí výhru v řadě bude pardubická rezerva usilovat proti Dukle Jihlava. Zvučný soupeř je tabulkovým sousedem, na devátém místě tabulky má pouze o bod více než Dynamo. Ve středečním utkání tak půjde o hodně.

Dukla neměla v poslední době ideální formu. V šesti uplynulých zápasech získala pouze 3 body. Na Slavii vyhrála 5:4 v prodloužení a jeden bod získala po prohře v nastaveném čase s Litoměřicemi.

Zápas tabulkových sousedů začíná na zimním stadionu v Chrudimi ve středu 22. listopadu v 18 hodin. V přímém přenosu utkání odvysílá ČT sport.