21.09.2023
Redakce

PREVIEW: Béčko přivítá rivala z Kolína

Dynamo B se ve čtvrtém kole Chance ligy utká v sobotu 23. září na chrudimském zimním stadionu s Kolínem. Svěřenci Richarda Krále chtějí poprvé v lize zvítězit, zatím mají na kontě jeden bod. Zápas proti nedalekému soupeři začíná v 18 hodin.

Dynamo B zatím v Chance lize čeká na výhru. Po úspěšné přípravě, ve které rezerva vyhrála 6 ze 7 utkání, v úvodu ostré sezony získala jeden bod. První kolo v Prostějově bylo po první třetině předčasně ukončené kvůli technickým problémům. Kompletní zápas tak béčko odehrálo až doma s Třebíčí. Gólově nabité utkání nakonec ovládla po nájezdech Horácká Slavia.

Ve středu se Dynamo B představilo na půdě Frýdku-Místku. Ve vyrovnaném zápase padaly góly až ve třetí třetině, na úvodní trefu domácích odpověděl Tomáš Urban. Zlomovým momentem zápasu bylo vyloučení na straně Pardubic dvě minuty před koncem. Rysi přesilovou hru využili a zlomili utkání na svou stranu. Deset vteřin před koncem poté přidali ještě pojistku do prázdné brány, rezerva tak z Frýdku-Místku odjela přes dobrý výkon bez bodů.

„Ve Frýdku jsme odehráli vyrovnaný zápas, možná jsme byli ve třetí třetině i lepší. Bohužel jsme udělali jednu obrovskou chybu hned na začátku, kdy jsme nepochopitelně nepokryli hráče před bránou. Pak to byl smolný faul po buly, čehož soupeř využil,“ hodnotil zápas trenér Richard Král.

Kolín zažil dobrý vstup do sezony, když v prvním kole porazil na domácí půdě Přerov 2:0. V dalších dvou zápasech ale Kozlové padli. Nejprve prohráli v Porubě 3:2 a v posledním utkání ve středu doma nestačili na Jihlavu. S Duklou prohrávali o dvě branky, pět minut před koncem se dočkali snížení, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

První vzájemný zápas v sezoně sehraje Dynamo B s Kolínem v sobotu 23. září na zimním stadionu v Chrudimi. Utkání startuje v 18:00, vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.