16.01.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko přivítá Sokolov

Béčko se vrací na domácí led. Po sérii porážek bude usilovat o první výhru v roce 2024 proti Sokolovu. Podaří se béčku po sedmi zápasech vyhrát? Utkání na chrudimském Zimním stadionu startuje už ve středu 17. ledna od 18:00.

Béčko v posledním zápase nedokázalo zlomit sérii porážek. Nestačilo ani na Znojmo, na jehož ledě padlo 2:3.

„Z naší strany to byl neomluvitelný výkon v první třetině. Zatímco my hráli příšerně, Znojmo se dostalo do vedení. Museli jsme si to v kabině důrazně vyříkat. Ve druhé třetině se náš výkon zlepšil. Dali jsme kontaktní gól a měli jsme i spoustu dalších šancí. Bohužel jsme dostali nešťastný třetí gól od modré čáry. Rána šla po zemi a to by nemělo skončit v naší brance. Znojmu to hodně pomohlo, ale my jsme sebrali všechny síly a snížili opět na rozdíl jednoho gólu. Bohužel jsme už nenašli recept na to, abychom skóre vyrovnali. Myslím si, že o výsledku rozhodla první třetina, kterou jsme zaspali, a proto odjíždíme bez bodů,“ komentoval zápas Tomáš Jirků, hlavní trenér béčka.

Podaří se béčku konečně zlomit sérii porážek? V cestě bude stát Sokolov. Pátý celek tabulky prohrál poslední dvě utkání, když nestačil na Porubu (1:4) a Jihlavu (0:3). Utkání na ledě chrudimského Zimního stadionu startuje ve středu 17. ledna v 18:00.

S novou dvouletou opcí půjde do zápasu talentovaný Daniel Herčík. „Za prodloužení smlouvy jsem moc rád. Dynamo je ambiciózní organizace a i díky tomu jsem si ze všech nabídek vybral právě pokračování v Pardubicích. Doufám, že díky této dohodě jsem opět blíže k tomu, abych tu pravidelně nastupoval v extralize," řekl dvacetiletý útočník, který v letošní sezóně nasbíral už 25 kanadských bodů.