05.01.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko jede do Přerova. Přeruší sérii proher?

Nabitý program Chance ligy pokračuje už v sobotu. Dynamo B, které prohrálo sedm z posledních osmi zápasů, se pokusí vrátit na vítěznou vlnu v Přerově. Podaří se mu proti tabulkovému sousedovi bodovat? Utkání na ledě přerovské Meo Arény startuje v sobotu 5.1. od 17:00

Těžká zkouška čekala v minulém utkání svěřence Tomáše Jirků. Na chrudimský led přijel vedoucí tým tabulky z Poruby. Ta se už ve čtvrté minutě dostala do dvoubrankového vedení, které dokázala ve druhé třetině ještě navýšit. Snížení za béčko obstaral Daniel Herčík, béčko však i přes dobrý výkon nedokázalo na jeho branku navázat. Poruba si z Chrudimi odvezla výhru 5:2 a na čele tabulky tak má už 18 bodový náskok.

„Každá prohra bolí, ale na druhou stranu, i když nás to štve, protože chceme každý zápas zvládnout, tak je to taková ta prohra s hrdostí, kdy kluci předvedli výborný výkon," hodnotil porážku hlavní trenér B týmu Tomáš Jirků.

„Měli jsme více ze hry, vytvořili jsme si spoustu příležitostí. Rozdíl byl v tom, že jsme šance neproměnili, soupeř jich neměl mnoho, ale byl produktivní. Ukázala se jejich kvalita zejména v zakončení. Mrzí nás to, pár chyb jsme udělali, ty si zanalyzujeme, poučíme se z nich a máme se od čeho odrazit. Věřím, že v dalším zápase to vyjde," doplnil Jirků.

Na špatnou produktivitu si v pozápasovém rozhovoru stěžoval i útočník Daniel Herčík. „Sice jsme se tlačili a hráli v útočném pásmu, ale chybí tomu góly.“

Už v sobotu 5.1. zajíždí béčko na led Přerova. Tabulkový soused, který v dosavadním průběhu sezóny získal pouze o bod méně, než deváté pardubické béčko, si v minulém utkání poradil se silnými Litoměřicemi, které porazil na domácím ledě 2:1 po samostatných nájezdech.

Přerov tak ukončil šestizápasové čekání na výhru. Podaří se tentokrát přerušit sérii proher i Dynamu B? Utkání v Přerově startuje v 17:00.