09.01.2024
Redakce

PREVIEW: Béčko chce navázat na bodový zisk a zlomit nelichotivou sérii

Hokejisté Dynama B přivítají ve středu 10. ledna na zimním stadionu v Chrudimi ve 37. kole Chance ligy Zlín. Svěřenci Tomáše Jirků chtějí zlomit sérii proher a navázat na bodový zisk z posledního zápasu s Jihlavou. Porazí Zlín podruhé v sezoně? Zápas začíná v 18 hodin.

Pardubický B-tým nezažívá nejlepší období v sezoně. Aktuálně má na kontě pět proher v řadě, z posledních devíti zápasů vyhrál jen jednou. V zápasech sice rezerva Dynama nebývá horším týmem, nedaří se ovšem využívat šance, a tak i vítězit. V posledním zápase ovšem béčko bodovalo, v Pelhřimově s Jihlavou dokázalo smazat dvoubrankový náskok soupeře a utkání nakonec došlo až do nájezdů. V nich byla nakonec úspěšnější Dukla.

„Měli jsme velmi špatný vstup do utkání, soupeř byl aktivnější a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení. Nehráli jsme dobře, nedělali jsme to, na čem jsme se domluvili. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní. Naštěstí jsme si pomohli přesilovou hrou, kdy jsme dali gól na 2:1, to nás dostalo do zápasu. Myslím si, že po vyrovnání na 2:2 byla hra vyrovnaná, přelévala se. Chvíli jsme měli lepší úseky my, chvíli zase Jihlava. Bod pro nás byl za mě zasloužený. Nájezdy už jsou loterie, bohužel z nich máme jen bod,“ hodnotil zápas s Jihlavou trenér Tomáš Jirků.

Béčko je v tabulce aktuálně na 11. místě se ziskem 44 bodů. Na desátý Přerov ztrácí bod, na devátý Kolín dva.

Příštím soupeřem pardubické rezervy bude Zlín. Berani vyhráli tři z posledních pěti zápasů, v pondělí nestačili na Litoměřice, kterým ovšem podlehli až v samostatných nájezdech. V tabulce je Zlín momentálně na sedmém místě tabulky druhé nejvyšší soutěže, na kontě má 55 bodů.

Nejproduktivnějším hráčem Beranů je zatím 32letý útočník Jakub Šlahař, který si ve 36 zápasech připsal 10 gólů a 9 asistencí.

Jednoznačnou jedničkou v brance Zlína je Daniel Huf. Dosud zasáhl do 33 zápasů a drží si 91.97% úspěšnost zákroků.

Dynamo B se v této sezoně utkalo se Zlínem dvakrát. Berani si z Chrudimi odvezli výhru 2:1 po prodloužení, pardubičtí hráči zase vyloupili Zimní stadion Luďka Čajky, kde zvítězili 3:0. Třetí vzájemný zápas pardubické rezervy se Zlínem začíná ve středu 10. ledna od 18 hodin na ZS v Chrudimi. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE ZDE.