29.09.2023
Redakce

PREVIEW: B tým zajíždí na led favorizovaného Vsetína

Další náročné utkání mají před sebou svěřenci trenéra Richarda Krále. Jeho Dynamo B totiž už v sobotu 30.9. zajíždí na led favorizovaného Vsetína, který se nachází na druhém místě tabulky Chance ligy. Podaří se pardubickému béčku překvapit a odvést si ze Vsetína body? Utkání na legendárním Lapači startuje v 17:00

Dynamo B zapsalo v tomto týdnu první ligovou výhru v letošní sezóně. V pondělí 25.9. si poradilo s houževnatými Litoměřicemi 5:2. Na důležité vítězství se však ve středu svěřencům Richarda Krále navázat nepodařilo.

Proti pražské Slavii se totiž žádný z hráčů pardubického béčka nedokázal prosadit a po vyrovnaném průběhu zápasu brali po výhře 2:0 tři body sešívaní. Dynamo si vytvořilo obrovský tlak zejména v poslední pětiminutovce při hře bez brankáře, žádnou z 27 střel ale za brankáře Voleveckého nedostalo.

„Těžko se tohle utkání hodnotí. Nám vůbec nevyšel začátek, první třetina. Byli jsme bez tempa, byli jsme bez chtění jít do toho zápasu. Takže tu jsme promarnili," říkal k začátku utkání asistent trenéra Jiří Malinský.

„Ve druhé třetině jsme se zvedli, ale bohužel nás trápí zakončení, obzvlášť v přesilovkách. To je Alfa a Omega všeho. Nedokážeme si pomoct přesilovkou a z toho potom pramení nervozita na hokejkách a klid v závěrečné fázi. Z ojedinělého protiútoku jsme dostali druhý gól, v závěru jsme měli snahu s nepříznivým vývojem něco udělat při hře bez brankáře, ale bohužel nás to zakončení prostě trápí,“ pokračoval Malinský.

Vylepšit přesilové hry a rozšířit bodový účet teď bude mít béčko šanci na ledě Vsetína.

Jeden z favoritů Chance ligy zažívá povedený vstup do sezóny. Ze šesti odehraných utkání odcházel pětkrát vítězně, když nestačil pouze na Porubu. V posledním kole si pak poradil s Přerovem 3:1. Hráčům Vsetína se daří také v bodování. Útočník Luboš Rob vede s deseti body produktivitu celé ligy, osmibodový Vít Jonák je pak na děleném čtvrtém místě. Daří se také Eriku Hrňovi, Romanu Půčkovi a lotyšskému útočníkovi Danielsi Berzinšovi. Brankářskou jistotou týmu je pak Maxim Zhukov.