22.01.2024
Redakce

PREVIEW: B tým zahájí náročný týden na ledě Třebíče

Dynamo B má před sebou náročný týden, ve kterém sehraje hned tři duely. A odstartuje ho pondělním soubojem na třebíčském ledě, odkud si naposledy odvezlo tři body.

Hokejisté pardubického B týmu se po nepovedeném období a sérii porážek dokázali v minulém týdnu zvednout. Nejprve ve středu na domácím ledě porazili 4:1 Sokolov, což znamenalo výhru po sedmi porážkách. A následně v sobotu při dalším představení před domácími fanoušky znovu bodovali, tentokrát brali proti Prostějovu bod za prohru po samostatných nájezdech. „Zápas hodnotím pozitivně, bod se soupeřem jako je Prostějov je hodně cenný, protože je to kvalitní mužstvo. Škoda, že jsme v prodloužení neproměnili přesilovku, protože si myslím, že by asi bylo fér, kdyby se druhý bod přiklonil na naši stranu. Ale bohužel zápas došel do nájezdů, kde už je to loterie a druhý bod si odváží soupeř. Ale pro nás důležitý bod a budeme se chystat na další utkání. Takhle když budeme hrát v tomto stylu a směru, tak věřím, že budeme získávat body pravidelně,“ hodnotil pozitivně duel s Jestřáby hlavní trenér B týmu Tomáš Jirků.

Třebíč má aktuálně na svém kontě tři prohry v řadě, v tabulce se ale nachází na horních příčkách, konkrétně nyní Horácké Slavii patří se ziskem 63 bodů čtvrtá příčka. Třebíč se vrací na domácí led po dvou venkovních utkáních, naposledy padla 2:6 se Vsetínem. „Z naší strany snese přísnější měřítko jen první třetina, ve které jsme byli mírně lepším týmem. Nemyslím teď výsledkově ale herně, plnili jsme herní plán. Chtěli jsme v tom pokračovat i ve druhé třetině, ale bohužel jsme tam začali přidávat něco navíc, ztráceli jsme puky a to byla voda na mlýn domácích, kteří jsou z rychlých protiútoků velmi nebezpeční. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nic nevzdáváme, dali jsme tam rychle i branku, ale na zvrat už nebyla síla a domácí zápas zaslouženě dovedli do vítězného konce,“ hodnotil duel trenér Třebíče Jaroslav Barvíř. Ten se zároveň také vyjádřil k aktuálnímu zdravotnímu stavu kádru. Jsme rádi, že se uzdravil Lukáš Kříž a mohli jsme hrát už na sedm beků. Postupně mu dáváme více ice timu, aby se rychle dostal do herního rytmu. Naopak nám chybí David Michálek, který má zranění v dolní části těla. Zatím nedokážeme říct, jak dlouho nám bude chybět.“

Oba pondělní soupeři nemají v posledních deseti zápasech ideální formu, Dynamo se ziskem osmi bodů má nejmenší bodový zisk z celé Chance ligy, v posledních dvou zápasech už ale Pardubice dokázaly bodovat. A Třebíč na tom není o moc lépe, z deseti utkání vybojovala dvanáct bodů. Ofenzivu Horácké Slavie táhne zkušený Martin Dočekal, jenž je s 24 góly a 30 asistencemi nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem Chance ligy. Velkou porci zápasu dostává v letošní sezoně v brankovišti Jan Mičán, jenž má úspěšnost zákroků 91.42 %.

Souboj mezi Třebíčí a Pardubicemi odstartuje v KHNP aréně v pondělí 22. ledna v 17:30 a je věnováno studentům, kteří mají vstup zdarma.