10.10.2023
Redakce

PREVIEW: B tým ve středu přivítá doma Zlín

Pardubický B tým pokračuje v náročném programu středečním soubojem na domácím ledě proti Beranům. Vzpruhou pro svěřence trenéra Krále může být pondělní vítězství proti Jihlavě, na které budou chtít navázat a přiblížit se v tabulce k výše postaveným celkům.

Dynamo B začalo nový týden vítězně, v pondělí hrálo proti Jihlavě v jejím pelhřimovském azylu a přestože v utkání rychle inkasovalo, dokázalo v druhé třetině zásluhou dvou přesných tref Pochobradského otočit vývoj utkání a vedení uhájilo až do konce zápasu. Výhru za tři body Pardubice již hodně potřebovaly, předtím totiž prohrály čtyřikrát v řadě, z toho třikrát těsně. „„Jsme rádi, že jsme zápas ubojovali, nebylo to vůbec jednoduché utkání. Řekl bych, že se na zápase asi podepsala i nervozita. Druhá třetina se nám moc nepovedla, naštěstí jsme dali dva góly, což nás trochu uklidnilo do té třetí. Musíme se na to podívat, rozebrat si to, protože tam byly chyby. Vedeme o dva góly během posledních šest minut a je tam hodně nervozity, byla tam pětiminutová přesilovka, tu jsme nesehráli vůbec dobře. Možná jedna, dvě střely, ale mimo bránu. Tam to chce větší klid, ale věřím, že po sérii proher, kterou jsme teď měli, to bylo pro kluky těžké a chtěli vyhrát. Myslím, že to bylo ubojované utkání a že jsme si tři body zasloužili,“ ohlížel se za duelem asistent trenéra Jan Starý, který mimo jiné zmínil jeden z problémů Dynama B – špatnou úspěšnost přesilových her. Ta je aktuálně na hodnotě 9.76 %, což je druhé nejmenší číslo v soutěži.

Aktuálně se pardubický celek nachází se ziskem sedmi bodů na dvanácté příčce, na Znojmo před sebou ztrácí bod, naopak na poslední Frýdek-Místek má tříbodový náskok. Nejproduktivnějším hráčem Dynama B je Michal Pochobradský, jenž nastřílel šest branek a k tomu přidal jednu asistenci, o bod za ním jsou Tomáš Urban (4+2), Robin Kaplan (4+2) a Daniel Herčík (1+5). Východočeši mají vyrovnanou brankářskou dvojici, o něco lepší čísla má David Honzík s úspěšností zákroků 92.13%, úspěšnost zákroků 92.06 % má pak Tomáš Vomáčka, jenž odchytal poslední duel proti Jihlavě.

Středečnímu soupeři Pardubice se také v úvodu nového ročníku Chance ligy nedaří zřejmě dle jeho představ, Zlín se aktuálně nachází na sedmé příčce se ziskem šestnácti bodů. Poslední dva zápasy prohrál, naposledy doma doháněl ztrátu s Litoměřicemi a nakonec padl 3:4 po samostatných nájezdech, předtím prohrál 2:4 derby se Vsetínem. Tabulka Chance ligy je ale zatím dle zisku bodů jednotlivých týmů poměrně nahuštěná a jedna výhra může znamenat posun nahoru o několik příček, prohra pak naopak.

„Hodnotí se mi to velice těžce. První třetinu jsme odehráli špatně, nevím z jakého důvodu... Od půlky zápasu už to začalo být lepší, ale celkově náš výkon byl bez emocí, bez nasazení. A to se pak nedá vyhrávat. Bez emocí se hrát nedá, vypadalo by to jak dnešní 1. třetina, a to za mně nemá s hokejem nic společného. Nakopla nás hra do těla. Začali jsme bruslit, vyhrávat osobní souboje. To ten tým nastartuje, nastartují se i diváci. Díky tomu jsme i nakonec vyrovnali. Díky bohu za ten bod,“ říkal po utkání s Litoměřicemi trenér Zlína Petr Leška.

Větší prostor dostává ve zlínském brankovišti David Huf, jenž má úspěšnost zákroků 90.32% a průměr 2.22 inkasovaných branek na zápas, o procento lepší úspěšnost zákroků, ale naopak horší průměr inkasovaných branek má pak Michal Kořének. Poslední zápas proti Stadionu začal v brankovišti Kořének, po první třetině ho ale střídal Huf. I Berani mají v ofenzivních statistikách dle čísel vyrovnané hráče, na čele produktivity je v jejich celku hned čtveřice hráčů – Köhler, Šlahař, Salonen a Kindl, nejlepším střelcem je s pěti góly zkušený Bedřich Köhler.