25.09.2023
Redakce

PREVIEW: B tým čeká výjezd do Litoměřic

Pardubický B tým v nové sezóně Chance ligy stále čeká na vítězství. Po třech těsných porážkách ho nyní čeká zápas na ledě šestých Litoměřic. Dokáží svěřenci Richarda Krále zapsat první vítězství v letošní sezóně? Zápas v Kalich Aréně startuje v 17:30.

Béčko odehrálo v dosavadním průběhu Chance ligy tři utkání, ze kterých třikrát odcházelo s těsnou porážkou. Po úvodní prohře na nájezdy s Třebíčí (4:5) a následné smolné porážce ve Frýdku-Místku (1:3) si nedokázalo poradit ani s rivalem z Kolína, který dokázal na pardubickém ledě zvítězit rozdílem jediné branky.

„Byl to asi zatím náš nejhorší výkon v sezoně. Soupeř nás předčil hlavně v osobních soubojích, počínal si daleko lépe. My jsme měli velký problém se prosadit, vytvořit si nějaké šance, dostat se ke střelám," hodnotil prohru 2:3 hlavní trenér béčka Richard Král.

Velký problém dělají v dosavadním průběhu sezóny Dynamu B přesilové hry. „Bohužel nám absolutně nejdou přesilovky, takže jsme si jimi nepomohli a od toho se to odvíjí. Dneska jsme za zápas měli strašně málo střel a určitě jsme si nezasloužili vyhrát,“ přidal Král.

Nyní jeho tým zajíždí sebrat body Litoměřicím. Severočeši začali sezónu dvěma výhrami, když si poradili se Slavií a Prostějovem. Následně však přišly také dvě porážky, nejprve se Vsetínem a poté také na domácím ledě s Třebíčí.

Stejně jako v B týmu Dynama, také v Litoměřicích působí mnoho mladých hráčů. Vypíchnout můžeme například brankoviště, ve kterém se o herní čas dělí jednadvacetiletý Oldřich Cichoň ze Sparty a o rok starší navrátilec ze zámoří Lukáš Pařík, který si v letech 2020 a 2021 zachytal na mistrovství světa do 20 let.

V útoku pak nastupuje Kale Costa. Jednadvacetiletý australský útočník strávil v Dynamu podstatnou část kariéry a kromě mládežnických týmů nakoukl ve čtyřech zápasech také do áčka.