16.10.2023
Redakce

Opět jsme uklidili Bordel z lesa. Jak probíhal třetí ročník?

Dynamo opět ukázalo, že je víc než hokej. Chceme jít příkladem ve vztahu k životnímu prostředí a proto jsme společně s organizací Bordel z lesa a fanoušky 16.10. už potřetí vyrazili uklidit odpadky z přírody. Tentokrát v Chrudimi. Akce se zúčastnili také hráči Dynama B, kteří právě v Chrudimi hrají své domácí zápasy.

Přítomný byl zároveň profesionální golfista a zakladatel celého projektu Bordel z lesa Jan Cafourek. „Milujeme naši zem, nezdědili jsem ji po rodičích, ale dlužíme ji našim dětem. Není nám jedno v jakém stavu jim ji zanecháme, proto vznikla organizace Bordel z lesa. Jsme spolek nadšenců, kterým není lhostejné, jak vypadá příroda kolem nás. Stačí jen otevřít oči a rozhlídnout se, práce je všude dostatek," popsal vznik organizace.

Právě s ní se už potřetí Dynamo spojilo a společně uklidilo Bordel z lesa. Tentokrát v Chrudimi, kde hrají domácí zápasy hokejisté pardubického B týmu, kteří se akce také zúčastnili. Spolu s fanoušky a hráči mládežnických týmů HC Chrudim tak uklízeli v okolí rozhledny Bára a Slatiňan například také Daniel Rákos, Jakub Lichtag, Tomáš Kaut nebo sportovní manažer béčka Tomáš Rolinek.

„Moc si vážím každého, který dnes přiložil ruku k dílu a spolu s námi pomohl přírodě. Děkuji také mládežníkům HC Chrudim, kteří se k nám připojili. Dorazili také fanoušci a věřím, že společně jsme všichni ukázali, že to má smysl a že Dynamo je opravdu "Víc než hokej". Určitě se zamyslíme, jak v budoucnu pomoci ještě více," řekl Marcel Voneš, marketingový manažer Dynama, který se akce také zúčastnil.

Celé odpoledne proběhlo ve skvělé atmosféře. Na spolupráci pardubického hokejového klubu a organizace Bordel z lesa se můžete těšit také příští rok, protože Dynamo je #vícnežhokej.