05.06.2020
Klub

Oficiální stanovisko HC Dynamo Pardubice k rozhodnutí výkonného výboru Českého hokeje

Příští sezonu se nebude sestupovat. Ve hře je rozšíření počtu účastníků soutěže od ročníku 2021/2022. Dnes o tom rozhodl výkonný výbor Českého hokeje.

Výkonný výbor tak nepřijal variantu, kterou v květnu navrhli zástupci z Asociace profesionálních klubů. V ní se, mimo jiné, počítalo s návratem baráže. Výkonný výbor však schválil možnost, kdy poslední tým tabulky v sezoně 2020/2021 sestupovat nebude. Tisport extraliga bude přístupná vítězi Chance ligy, pokud splní licenční podmínky. Do play-off nově půjde 12 týmů, 1. až 4. celek čeká rovnou čtvrtfinále, týmy od 5.–12. místa svedou boje v předkole. Do ročníku 2021/2022 by pak nastoupilo 15 mužstev.

„Mrzí nás postoj a rozhodnutí výkonného výboru Českého hokeje. Jak jsme již dříve konstatovali, očekávali bychom, že se při rozhodování bude více respektovat a brát větší zřetel na názor hokejových klubů, které za nás tvoří a hlavně platí extraligu. Za dané situace a podmínek musíme toto rozhodnutí přijmout,“ vyjádřil se člen představenstva HC Dynamo Pardubice Dušan Salfický.