28.08.2022
Redakce

Odhalení oslav 100 let klubu proběhne v úterý od 10:30!

Brzy tomu bude již sto let od chvíle, kdy Vilém Weiss a jeho přátelé začali organizovaně hrát „kanadský hockey“ pod názvem LTC Pardubice. Sport se brzy stal na východě Čech velmi populárním a během celého století se z něj stal fenomén, kterým žijí celé rodiny. Úctyhodnou historii Dynama Pardubice teď budeme slavit v průběhu celé sezony! Začínáme v úterý 30. srpna, kdy zveřejníme koncept oslav 100 let od založení klubu.

Představení všech akcí, novinek, výjimečného obsahu i mnoha výročí proběhne v enteria areně již zkraje tohoto týdne, v úterý dopoledne. Tisková konference bude pro všechny fanoušky Dynama dostupná on-line na tomto streamu:

Již nyní můžeme prozradit, že se máte opravdu na co těšit. Takové výročí se přece slaví jen jednou za sto let…

Věrnosti příznivců i bohaté historie si moc vážíme, a proto jsme připraveni už na startu jubilejní sezony.

Za celé století vyhrálo Dynamo šest mistrovských titulů v nejvyšší soutěži, od prvního z nich v této sezoně mimochodem slavíme i výročí padesáti let. V oficiálních soutěži působíme už od třicátých let dvacátého století, v začátcích se hrálo na Matičním jezeře, později na zaledněných tenisových kurtech (LTC = Lawn Tennis Club).

Před Vánoci 1947 už se Pardubáci dočkali umělé ledové plochy a o tři roky později už se radovali z postupu do nejvyšší československé soutěže. Od té doby jsme zažili výhry i krize, tituly i druhá místa. Ale mezi elitou se neustále držíme již 72 let.

V centru města tak na ledě vyrostlo mnoho skvělých hráčů, kteří kromě Dynama zářili i za reprezentaci nebo v NHL. Sbírali rekordy, bavili fanoušky napříč generacemi. Na hokeji se za tu dobu sešly miliony diváků, Pardubicím se fandí v celém kraji i za jeho hranicemi. Dynamo je prostě víc než hokej.

Oslavme století hokejových Pardubic naplno.