22.07.2019
Jan Hrabal

Odchovanec Filip Koffer míří do zámoří, bude hrát WHL

PARDUBICE — Dynamu se daří i v posledních letech vychovávat řadu talentovaných hokejistů, kteří mají na to prorazit do světového hokeje. Na posledních draftech do NHL uspěla řada odchovanců. Své štěstí za oceánem v nové sezoně vyzkouší také talentovaný Filip Koffer, jenž bude působit v týmu Prince George Cougars hrající Western Hockey League.

Cougars si Koffera vybrali na letošním CHL import draftu už v prvním kole, z celkové desáté pozice. „Zájem v zámoří o naše hráče ukazuje, že jsme schopni vychovávat kvalitní hokejisty. Filipovi přejeme hodně štěstí v jeho nové hokejové i životní kapitole. Věříme, že se do Pardubic vrátí a se získanými zkušenostmi bude jednou cennou posilou,“ uvedl generální ředitel Martin Sýkora.

Filip Koffer v uplynulém ročníku navíc sbíral první zkušenosti mezi muži: odehrál patnáct extraligových utkání za Dynamo (0+1), objevil se i ve druhé lize v Kolíně (4 zápasy, 1+2) a ve Dvoře Králové nad Labem (4 duely, 1+1). Většinu sezony strávil v pardubické juniorce (34 utkání, 10+28).

Pardubický odchovanec letos s reprezentační osmnáctkou objel obě nejdůležitější akce: zahrál si na Hlinka Gretzky Cupu (4 utkání, 0+1) i na mistrovství světa. Právě na dubnovém šampionátu si udělal skvělé jméno: v pěti zápasech dal čtyři góly a s celkem šesti body byl nejproduktivnějším hráčem Česka.