23.01.2024
Redakce

Novým asistentem trenéra A týmu Dynama je Vít Černohous

Realizační tým A týmu Dynama Pardubice rozšíří Vít Černohous. Osmadvacetiletý kouč bude asistentem trenéra Marka Zadiny, k A týmu se přesouvá z mládežnické akademie. „Vítka v organizaci pozoruji už delší dobu. Jeho projev a jeho nastavení se mi líbí, proto jsem ukázal právě na něj," říká k výběru asistenta Marek Zadina.

Marek Zadina si vybral nového asistenta. Vít Černohous zaujal současného hlavního trenéra svou poctivostí a precizní prací na klubové úrovni. Někdejší dovednostní trenér mládeže Dynama působil dříve na stejné pozici u Českého svazu ledního hokeje. Zkušenosti z profesionálního hokeje má z Přerova, odkud do Pardubic přišel.

„K Vítkovým konkrétním kompetencím budeme směřovat. Je to můj plnohodnotný asistent. Dostane na starosti střídání, rozbory videa, tréninky. Je plnohodnotným členem našeho realizačního týmu, postupně si to sedne a tu roli mu budeme specifikovat,“ říká Marek Zadina k roli Víta Černohouse v trenérském týmu.

První zápas na střídačce A týmu zažije už dnes v Českých Budějovicích.

„Je to obrovská zodpovědnost. Uvědomuji si, o co tady jde, ale zároveň je to nějaká odměna, jak se člověk prezentuje, takže si toho hrozně vážím, že tu můžu být. Těším se na to, až to dneska vypukne,“ říká nový asistent trenéra A týmu.

Současný trenérský štáb Dynama tvoří vedle hlavního trenéra Marka Zadiny také asistenti Petr Sýkora, Vít Černohous a František Brázdil. „Marek Zadina čelil v posledních dnech obrovskému tlaku a spolu s celým A týmem se s ním popasoval výborně. Má plnou důvěru vedení klubu, které se po společných diskusích s hlavním trenérem ještě před klíčovou fází sezony pokusí posílit realizační tým Dynama A,” komentuje události posledních dní sportovní ředitel pardubického klubu Dušan Salfický.