02.10.2022
Redakce

Nízká produktivita nás sráží, ví dorostenec Kučera

Dorostenci mají ze sebou podstatnou část prvních zápasů ve své věkové kategorii, zbývá střetnutí s Mladou Boleslaví a půjde se do odvet, ze kterých se utvoří čtyřčlenné skupiny do nadstavbové části. A pardubičtí dorostenci zatím po šesti odehraných kolech hájí právě poslední postupovou pozici. „Spokojeností bych ale naše výsledky nenazval,“ říká čtyřbodový Dominik Kučera. Na nevýrazné produktivitě a přesilových hrách se snaží tým nadále pracovat.

Dorostenci Dynama už mají za sebou prvních šest zápasů sezony a zatím se drží na čtvrtém místě své skupiny B. Na první dva duely vyjížděli dorostenci do Humpolce, kde se střetli s Jihlavou a odvezli si dva body za vítězství v prodloužení, následně v posledních vteřinách ztratili utkání v Havlíčkově Brodě. V domácím duelu proti Českým Budějovicím díky skvělé prostřední pasáži vyhráli utkání 4:3, na což navázali také v Táboře a získali další tři body do tabulky. „Spokojeností bych naše výsledky úplně nenazval. Ve všech zápasech jsme dělali dost chyb, které soupeři naštěstí nevyužili,“ vrací se k prvním čtyřem zápasům útočník Dominik Kučera.

Páté a šesté kolo se bohužel neslo ve znamení porážek s Libercem a Hradcem Králové, tedy papírově silnějším soupeřům. „Na všechny soupeře se ale připravujeme stejně,“ nedělá rozdíly mezi soupeři pardubický útočník.

A jak sám osobně vnímá rivalitu s Hradcem Králové? „Určitě ji vnímám. Dřív jsem to tak nevnímal, ale poslední dobou ano a to nejen pro tradiční vzájemnou rivalitu. Po přestupu několika hráčů do Hradce získaly zápasy ještě větší náboj,“ říká třetí nejproduktivnější hráč Dynama.

V sobotním derby však na tradičního rivala nestačili, i když přes polovinu zápasu bylo skóre vyrovnané. Jenže těsně před koncem druhé části čekala na pardubické mužstvo minuta smrti, ve které inkasovalo dvě branky. Ke konci sice Korec snížil, žádný bod z toho ale nebyl. „Osobně si myslím, že jsme včera byli po většinu zápasu lepším týmem, bohužel nás trápí nízká produktivita a nevyužité přesilové hry,“ hodnotí derby Kučera.

Právě nízká produktivita se jeví jako kámen úrazu v prvních kolech, navíc byla využita jen jediná přesilová hra. „Nízká produktivita je asi náš největší problém,“ souhlasí Kučera. „Na trénincích na tom tvrdě pracujeme a věříme, že se výsledky brzy projeví i v zápasech,“ dodává závěrem.