14.06.2022
Redakce

Není důvod k panice, máme silný tým a ještě ho doplníme, říká Petr Dědek po odchodech Blümela a Sedláka

Během měsíce zasáhly do sestavy Dynama dvě změny. Na náhradách za Matěje Blümela a Lukáše Sedláka se pracuje.

„Dynamo nebude měnit strategii, kterou si dalo při skládání týmu na příští sezónu. Pokud to bude možné, chceme hrát jen hráče z Česka a Slovenska. Stavíme chemii kabiny na hráčích, kteří si rozumí hokejově i jazykově. Není důvod panikařit po ztrátách Matěje Blümela a Lukáše Sedláka. Tým jsme skládali od zimy a v té době jsme nemohli vědět, že Matěj zazáří na MS a vezme si ho Dallas. V případě Lukáše Sedláka jsme naopak o riziku věděli. Byli jsme na to upozorněni agentem při podpisu smlouvy, že taková varianta může nastat a bohužel se to stalo. Lukáš je jeden z nejlepších centrů mimo NHL, v zámoří ho znají a dali mu další šanci,“ říká k situaci majitel klubu Petr Dědek.

Jiné odchody nehrozí. Tým je v přípravě, někteří doléčují zranění, ale nikdo není dlouhodobě mimo hru.

„Na doplnění kádru je čas do konce roku. Hledáme top centra a top křídlo, ideálně český hokejista. Jsem přesvědčený, že máme nejlepší brankáře a nejlepší obranu v extralize. Ambiciózní tým neznamená, že nehraje mladé kluky. My jsme to dělali, ukázalo se, že na to máme hráče a budeme v tom pokračovat,“ dodává Dědek.

Nejbližší příležitost setkat se s hráči bude v úterý 21. června, kdy se koná od 16 hodin představení posil v enteria aréně. Součástí programu bude autogramiáda a soutěže. Vstup je zdarma.