21.03.2022
Redakce

Nejproduktivnější junior Kaplan: Plzeň má sílu, ale chceme postoupit

Junioři Dynama napodobili A-tým a postoupili do čtvrtfinále play off, kde se utkají s Plzní, která ovládla základní část. V nadstavbové části si zajistili mladíci Dynama přímý postup z druhého místa, když za sebou nechali Karlovy Vary a Vítkovice. Před úterním startem čtvrtfinálové série se vyjádřil k průběhu nadstavby, soupeři z Plzně i oslnivým individuálním statistikám útočník Robin Kaplan.

Po základní části juniorské extraligy jste se umístili na 8. místě a postup do nadstavbové části vás neminul. Jak byste ji zpětně zhodnotil?
Start do sezony se nám vůbec nepovedl, ale byl jsem přesvědčený, že je to pouze nějaký výpadek. Podle mě tým, který máme, měl v danou chvíli rozhodně na víc. Možná jsme chtěli natolik vyhrávat, až jsme spíš chybovali a byly z toho prohry. Sešli jsme se po nepovedeném období a udělali si týmový meeting, kde jsme si s klukama sedli a řekli, že to takhle dál nejde. Myslím si, že to pomohlo a do dalšího zápasu jsme šli s větším sebevědomím. Věřili jsme v tom, že to dokážeme zlomit a povedlo se. Ze 14. pozice jsme postupně stoupali tabulkou nahoru. Samozřejmě to nebylo nic lehkého, ale jsem rád, že jsme to nevzdali a bojovali až do konce, kde se nám povedlo probojovat se do postupové dvanáctky – tam, kde jsme všichni chtěli být.

V nadstavbové části jste o postup do čtvrtfinále bojovali se Spartou, Karlovými Vary a Vítkovicemi. Energii, která byla po základní části pátá, jste teď dokonce porazili ve třech zápasech ze čtyř, což bylo asi pro přímý postup klíčové. Jak můžete po postupu ohodnotit vaše výkony?
Jsem na tým hrdý, že jsme dokázali postoupit do čtvrtfinále. Skupina byla velmi vyrovnaná a silná. Potěšilo mě, že jsme s klukama šli za tím, co jsme chtěli a bojovali. Zápasy s Karlovými Vary byly vyrovnané, ale každý tým má své taktiky, které se dají po více zápasech přečíst. Každopádně jsme se snažili plnit vše, co jsme měli, a tím se nám podařilo postoupit mezi TOP 8.

Do čtvrtfinále jste dostali Plzeň, která byla po základní části první a v nadstavbě třetí. Jaký to bude soupeř?
Víme, že Plzeň je velmi silný tým, který má kvalitu a na výsledku to jde vidět. Bude to těžký soupeř, ale my uděláme všechno pro to, abychom to zvládli a byli ten šťastnější tým.

Když se ohlédneme za vašimi individuálními výkony, tak v základní části jste byl v elitní pětce kanadského bodování, teď jste měl za 12 zápasů dalších 20 bodů. Očekával jste takhle produktivní ročník, měl jste nějaký cíl?
Jsem moc rád, že se mi takhle daří. Dělal jsem pro to maximum a bylo to úspěšné. Samozřejmě to může být vždy lepší. Byl bych radši, kdyby se to proměnilo za některé vyhrané zápasy a donesly se body celému tymu, které jsme potřebovaly jako sůl. Mým cílem bylo se dostat do top desítky kanadského bodování, což se mi splnilo a jsem za to moc rád. Ale jak už jsem zmiňoval, mým letošním cílem bylo se dostat s týmem co nejdál. To, že jsme postoupili do čtvrtfinále, nás nakoplo a věřím tomu, že to dotáhneme do konce. Pevně doufám, že spojíme své síly a budeme bojovat do posledních chvil, abychom se dostali až k titulu. Je před námi spoustu práce, ale dáme do toho vše.