13.01.2024
Redakce

Nedávali jsme jim moc střeleckých příležitostí, říká po vítězství nad juniory Plzně obránce Jakub Koudelka

Juniorský tým Dynama předvedl kvalitní výkon v pohledném sobotním utkání s vedoucí Plzní a vyhrál 4:2. Východočeši se na Škodu na čele tabulky skupiny o účast v play off DHL extraligy dorostu bodově dotáhli i díky gólu obránce Jakuba Koudelky.

Pardubická dvacítka na začátku zápasu ubránila soupeřovu přesilovku a sama v té své udeřila. V osmé minutě se konkrétně prosadil Adrian Gromadzki. „Nastoupili jsme dobře hned do první třetiny, což je vždy výhoda,“ potvrzuje jeho spoluhráč Koudelka.

Zároveň dodává: „Docela jsme je tlačili a nedávali jsme jim moc střeleckých příležitostí. Celkově zápas probíhal tak, jak jsme očekávali.“ Přesto cesta k sedmému vítězství v řadě nebyla snadná. V 18. minutě totiž vyrovnal na 1:1 nejproduktivnější hráč soutěže Jakub Šiler.

Následně se odehrávala podle Koudelkova názoru klíčová pasáž hry. „Nejdůležitější část zápasu přišla asi po jejich prvním gólu. Bylo důležité se z toho hned vzpamatovat a pořád hrát to, co máme, a nepolevit.“ V závěru prostřední periody se svěřenci trenéra Jakuba Vence dočkali druhého gólu v početní výhodě, když brankáře překonal tvrdou ranou Tadeáš Kalužík.

Jenže v úvodu třetí části si Indiáni vytvořili tlak na pardubickém území a znovu dosáhli na vyrovnávací zásah. Průběžný stav 2:2 určila trefa Marka Soukupa. „Dost často máme špatné vstupy do druhých třetin, takže je v zápasech potřeba lepší koncentrace,“ říká Koudelka.

Domácí skutečně zlepšili soustředění a o chvíli později rozhodli o zisku tří bodů. Ve 44. minutě skóroval Tomáš Hebek a 49 sekund nato upravil na výsledných 4:2 golfovým úderem do pravého horního rohu brány právě devatenáctiletý Jakub Koudelka.

Podle defenzivního hráče, jenž v této sezoně zatím nasbíral 24 kanadských bodů, je přesto stále na čem pracovat. „Samozřejmě je ještě co zlepšovat směrem k play off. Obecně třeba musíme umět udržet vysoké tempo hry celých šedesát minut,“ uzavírá.