07.11.2023
Redakce

Naším cílem je postoupit a soutěž vyhrát, říká Václav Varaďa před osmifinále Ligy mistrů

Hokejisté Pardubic se poprvé v historii probojovali do play-off hokejové Ligy mistrů. V osmifinále se Dynamo utká s Ilves Tampere, první utkání se hraje 15. listopadu ve Finsku a odveta v úterý 21. listopadu v enteria areně. „Věřím, že v osmifinále se nám podaří chyby z prvního duelu eliminovat a postoupit přes finský tým dál,“ říká hlavní trenér Václav Varaďa před začátkem vyřazovacích bojů.

Dynamo v základní části Ligy mistrů odehrálo 6 zápasů. Porazilo norský Stavanger, švédskou Skellefteu a německý Ingolstadt. Po prodloužení prohráli v Ženevě, s Belfastem a Ilves Tampere na body nedosáhli. V tabulce tak obsadili konečné 11. místo.

„Věřím, že jsme sehráli dobrá utkání. Výborně jsme se prezentovali například v Skeleftee, kde jsme vyhráli 4:3. Samozřejmě mě mrzí ten úvodní zápas proti Ilvesu, který se nám před skvělou kulisou enteria areny bohužel nepovedl a prohráli jsme, ale věřím, že v osmifinále se nám podaří chyby z prvního duelu eliminovat a postoupit přes finský tým dál,“ přeje si hlavní trenér Dynama Václav Varaďa

Do zápasů Ligy mistrů nastoupilo celkem 30 hráčů a 2 brankáři. Trenéři tak měli možnost vyzkoušet větší množství hráčů.

„Jsem rád za to, že jsme v základní části dali příležitost i některým hráčům z béčka, pro něž je zahrát si v Lize mistrů nesmírně cennou zkušeností. Myslím si, že žádný z nich se v utkáních neztratil a že všichni předvedli velmi slušné výkony,“ říká kouč A-týmu

Dynamo se také v Lize mistrů mohlo opřít o velkou podporu svých fanoušků. Na domácí zápasy chodilo v průměru 5 088 diváků, což je historicky nejvyšší návštěva na Dynamo v Lize mistrů. Fanoušci s týmem cestovali také do zahraničí, v Belfastu jich bylo více než 100.

„Ohromně mě potěšilo, kolik fanoušků vyrazilo do Belfastu. Naši fanoušci jsou obrovští srdcaři a děkuji jim za to, že nás všude tak moc podporují. Je to speciální pocit vědět, že s vámi vyrazí pomalu i na druhý konec světa. V Belfastu odvedli fanoušci maximum, a přestože si tým nakonec výhru neodnesl, jsem přesvědčen, že si jejich podpory hráči váží a že se tam cítili skoro jako doma,“ cení si věrnosti pardubických fanoušků Václav Varaďa.


Podle trenéra Dynama může v play-off rozhodovat jakákoliv branka. V systému play-off se po vzoru fotbalových evropských soutěží sčítají góly z obou utkání. V případě shodného skóre po dvou zápasech následuje prodloužení, které určí postupujícího do další fáze soutěže.

„Věřím, že každý gól může rozhodnout. Je dokonce možné, že i když se bude v prvním duelu lámat chleba, tak nemusí dojít k odvolání brankáře. Pak se totiž samozřejmě může stát, že jeden z mančaftů skóruje do prázdné brány a ten konkrétní gól rozhodne o postupu. Rozhodně přemýšlíme nad všemi variantami a budeme reagovat podle toho, jak se osmifinálová série bude vyvíjet.“

Václav Varaďa rovněž zdůrazňuje, že speciální pravidla Ligy mistrů mohou ve vyřazovacích bojích zápasy ještě více ovlivnit.

„Určitě budou taktiku týmů ovlivňovat speciální pravidla, která v Lize mistrů jsou. Myslím si, že zápasy budou mít velký náboj a já osobně se už na oba zápasy těším. Ilves pro nás jistě bude těžkou zkouškou.“

Cíl Dynama v play-off Ligy mistrů je jasný, soutěž vyhrát a získat prestižní trofej.

„Samozřejmě doufám, že budeme mít k dispozici celý kádr. Naším cílem je přes Ilves postoupit a soutěž vyhrát,“ má jasno trenér Václav Varaďa.