10.12.2022
Redakce

Naposledy před reprezentační pauzou. Dynamo hostí Třinec

Pardubické hokejisty čeká poslední utkání před reprezentační přestávkou, v neděli od 17:00 budou v enteria areně hostit úřadujícího mistra z Třince. Východočeši budou chtít i s podporou fanoušků porazit Oceláře potřetí v letošní sezoně.

28. kolo: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Čtvrteční zápas Dynama byl odložen, před reprezentační pauzou se představí doma
  • Ocelářům se nedaří, z posledních pěti utkání vyhráli jen jednou
  • Oba letošní vzájemné zápasy vyhrály Pardubice, ale nejtěsnějším rozdílem

Z kabiny Dynama

Východočeši v poslední zápase s Litvínovem utnuli šňůru dvou porážek v řadě, Vervu v úterý porazili 1:0. Další utkání měli odehrát ve čtvrtek na ledě Kladna, duel byl však kvůli marodce Rytířů odložen. „Rychle jsme na to zareagovali, po utkání s Litvínovem nám trenéři řekli, jaká bude změna v programu. Rozestupu mezi zápasy jsme využili a o to více zamakali v trénincích,“ říkal Roman Will, který proti Litvínovu vychytal čisté konto.

Dynamo nečeká v neděli nic lehkého, obě vzájemné měření s Třincem totiž skončily nejtěsnějším možným rozdílem. Oba duely nezačaly pro Pardubice ideálně a musely otáčet nepříznivý vývoj, v obou případech se jim to podařilo. Doma vyhrály 4:3 po prodloužení a v Třinci 3:2 po základní hrací době. „Každý soupeř má v české extralize kvalitu, na zápas se těším. Budeme hrát doma, takže se těším na fanoušky. My budeme bojovat a dřít jako vždycky a věřím, že budeme úspěšní,“ zve fanoušky pardubický brankář.

Přijďte v neděli v posledním utkání před reprezentační pauzou podpořit Dynamo ve snaze získat tři body a udržet se tak na čele tabulky Tipsport extraligy. Vstupenky na utkání jsou v prodeji ONLINE ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Hrádek, Vála, Bučko, Chabada – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Poulíček, Paulovič – Říčka, A. Musil, Vondráček – Zeman, Rákos, Hyka.

Aktuálně od soupeře

Oceláři nejsou aktuálně v ideálním rozpoložení, z posledních pěti zápasů totiž vyhráli pouze jednou, na ledě soupeře prohráli třikrát v řadě. Třinec se aktuálně nachází se ziskem 42 bodů na šesté příčce, bodové rozdíly mezi týmy v okolí jejich pozice jsou ale minimální. V posledním utkání Oceláři dvakrát nedokázali udržet vedení nad Českými Budějovicemi a nakonec prohráli 2:3 po samostatných nájezdech.

„My jsme zklamaní. První dvě třetiny jsme si vytvořili několik dobrých šancí, ale nedokázali jsme soupeři odskočit na více než jeden gól. Měli jsme šance i přečíslení, které jsme ale zrealizovali velmi špatně. A když hrajete zápas o jednom góle, naše jedna chyba přišla a soupeř nás ztrestal. Mohli jsme znovu rozhodnout i v prodloužení, měli jsme šance i přečíslení a ani tam nerozhodli. Vítězství bere soupeř a nás to mrzí, protože bod je málo,“ nebyl spokojen trenér Vladimír Országh.

Hvězda v týmu soupeře:
Martin Růžička.
Šestatřicetiletý útočník je stále jednou z hvězd Tipsport extraligy a v ofenzivě táhne svůj tým. Ocelářům v produktivitě přispěl v letošní sezoně 12 góly a 17 asistencemi, je tak nejproduktivnějším hokejistou Třince. Stejně jako Ocelářům, tak i Růžičkovi se v posledních pěti duelech bodově nedaří, neprosadil se ani jednou, připsal si ale čtyři asistence. Je jedním ze základních stavebních kamenů třinecké přesilovky, v početní výhodě totiž vstřelil hned osm branek.

Sestava Třince z minulého utkání:

Mazanec – Doudera, Marinčin, Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – Růžička, Marcinko, Daňo – Kurovský, Voženílek, Buček – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Łyszczarczyk, Hrňa, Svačina.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
David Musil, David Cienciala,
HC Oceláři Třinec Ondřej Kacetl, Tomáš Marcinko, Vladimír Svačina, Daniel Voženílek