10.12.2022
Redakce

Napadalo mi to tam, jásal po zápase čtyřgólový Herčík

Pardubičtí junioři v sobotu po dobrém výkonu zvítězili v Litvínově vysoko 5:1. Hned o čtyři branky Dynama se postaral Daniel Herčík. „Pomohli jsme si hlavně v přesilovkách," říkal po zápase spokojený útočník..

Už v páté minutě zápasu šlo Dynamo do vedení, když Daniel Herčík využil přesilovou hru. O čtyři minuty později si Pardubice zahrály další početní výhodu, kterou také využily a opět se trefil Herčík. Dynamo ve druhé třetině dokázalo dát ještě tři góly, z toho dva měl na svědomí znovu útočník Daniel Herčík. Litvínovu se podařilo dát jednu branku a Východočeši si tak odvezli výhru za tři body.

„Dnešní zápas jsme nezačali dobře, ale pomohli jsme si hlavně v přesilovkách, kde jsme dali první dva góly. Potom už jsme byli celý zápas lepší, ale mohlo tam napadat více branek," zhodnotil zápas Daniel Herčík.

Mladý útočník, který rovněž nastupuje v Chance lize za B-tým, se v utkání s Litvínovem blýskl čtyřmi góly a na pátý přihrával.

„Super práce celé mé lajny i ostatních kluků, kteří se na tom podíleli. Sehráli jsme to tak, jak jsme si řekli a já už to jenom uklízel. Napadalo mi to tam a já doufám, že mi to bude takhle padat dál," řekl čtyřgólový střelec.

Pardubice den před zápasem s Litvínovem odehrály utkání na ledě Karlových Varů, kde nakonec prohrály na samostatné nájezdy. Do utkání s Litvínovem ale šlo Dynamo se stejnou taktikou.

„Nic jsme neměnili. Sice jsme v pátek prohráli, ale byli jsme na ledě lepším týmem a nezasloužili jsme si prohrát. Bohužel jsme neproměnili naše šance, ale bod v naší situaci taky bereme," říká Daniel Herčík spokojeně k uplynulému dvojzápasu.

Další utkání čeká Dynamo v úterý, kdy do Pardubic přijede Jihlava. Pardubičtí junioři budou chtít v tomto utkání navázat na výhru a výkon v Litvínově.

„V neděli si dáme lehčí trénink, aby jsme vybruslili oba zápasy a od pondělí se na ně začneme připravovat, podíváme se na video a budeme je chtít jednoznačně porazit a získat tři body," říká před zápasem Daniel Herčík.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej