před 3 dny
Redakce

Nabitý program pokračuje. Dynamo se v úterý představí v Brně

Nejvyšší tuzemská soutěž nabrala po svém startu velké tempo, týmy sehrají už sedmý zápas ve třinácti dnech. Dynamo čeká po nedělním šlágru se Spartou další tradiční soupeř, postaví se brněnské Kometě. Zápas na ledě soupeře začíná v úterý 1. října v 18:00.

Dynamo v neděli odehrálo šestý extraligový zápas v sezoně, na kontě má čtyři výhry a dvě porážky. Právě z nedělního duelu se Spartou odešli Pardubičtí podruhé v sezoně bez bodu, v enteria areně pražskému soupeři podlehli 0:4.

Rozhodujícím faktorem duelu dvou tradičních rivalů byly přesilové hry. Zatímco Sparta dokázala třikrát v početní výhodě udeřit, Dynamo své příležitosti nevyužilo. Na zmar přišla i dlouhá výhoda 5 na 3.

„Pokazili jsme si to zbytečnými vyloučeními. Bohužel jsme se nevyvarovali faulů a oslabení jsme nehráli dobře, musíme si na to dát pozor,“ říkal po utkání Patrik Poulíček.

Už v úterý 1. října čeká pardubický tým další náročný zápas v Brně. Kometa nezažívá dobrý vstup do sezony. V šesti zápasech vyhrála pouze dvakrát, z toho jednou po nájezdech, a na kontě tak má pouze 5 bodů, což momentálně znamená 13. místo v extraligové tabulce.

V posledních třech zápasech Kometa ani jednou nebodovala, prohrála v Kladně (1:4), doma s Olomoucí (1:4) i v Plzni (1:3).

Brněnský tým zatím trápí produktivita, v šesti zápasech vstřelila Kometa pouze sedm gólů. Pozitivem jsou výkony dvaadvacetiletého brankáře Michala Postavy, který odchytal 5 utkání a drží si úspěšnost zákroků přes 92 procent.

Jak dopadne první vzájemný duel v sezoně? Zápas Dynama na ledě Komety můžete sledovat v úterý 1. října od 18 hodin na O2 TV Sport