09.08.2019
Jan Hrabal

Na zkoušku pokračuje trojice hráčů

PARDUBICE — Hokejové Pardubice pokračují v přípravě na novou sezonu. Na nedávném Mountfield Cupu dostali šanci i hráči na zkoušku. Tři pokračují v Dynamu na try outu i pro blížící se Memoriál Zbyňka Kusého.

„Byli jsme rádi, že kluci přijeli, abychom je mohli vyzkoušet. Odehráli celý Mountfield Cup, try out proběhl ve velkém počtu, splnil svůj účel. Turnaj v Hradci Králové jsme z našich časových důvodů nehráli v plné sestavě, hokejisté na zkoušku tedy dostali patřičný prostor,“ prohlásil sportovní manažer Jaromír Kverka.

Pardubice dosud sehrály trojici utkání, a to se Slovanem Bratislava, Spartakem Moskva a Mountfieldem HK. „Pro hráče to bylo velmi náročné období, protože jsme opravdu hodně trénovali, do toho jsme hráli sérii tří náročných utkání s těžkými soupeři. Kluci fungovali výborně, jejich přístup a odhodlání se porvat o místo v Dynamu byly veliké. Těm, kteří nakonec neuspěli, přejeme hodně štěstí a věříme, že si najdou kvalitní angažmá,“ nechal se slyšet šéf sportovního úseku.

Na základě důkladného zhodnocení výkonů hráčů měli hokejisté na zkoušku v pátek pohovory se sportovním manažerem. „V režimu try outu u nás ještě týden pokračují Radovan Bondra, Filip Kuťák a Johan Lorraine. Tito hráči tedy za nás budou hrát na Memoriálu Zbyňka Kusého,“ oznámil.

V Pardubicích pokračuje vytáhlý útočník Radovan Bondra. „Je hráčem s výbornými fyzickými předpoklady, myslíme si, že ještě neukázal úplně všechno, co v něm je. I on bude mít možnost se poprat o svou šanci na našem turnaji,“ nechal se slyšet Jaromír Kverka.

Na Memoriálu Zbyňka Kusého se ukáže také Filip Kuťák, jenž vstřelil první branku Dynama ve středečním derby. „V zápasech se nám jevil velmi dobře, jsme rádi, že jsme se domluvili na ještě týdenní zkoušce a finální rozhodnutí si necháme po memoriálu,“ ozřejmil.

Z důvodu zdravotní indispozice zatím do žádného přípravného utkání nezasáhl Johan Lorraine. „Přivodil si, věřím, lehčí zranění. Věřím, že se bude moci ukázat na memoriálu. Přiletěl sem ze Švédska ve snaze porvat se o svou šanci a jsme připraveni mu dát prostor na domácím turnaji,“ doplnil Jaromír Kverka.