19.02.2022
Redakce

Na výkon zapomenout můžeme, ale musíme se z něj poučit, říká Poulíček

V pátek se v enteria areně odehrálo poslední východočeské derby základní části. Dynamo bohužel hned od začátku ztrácelo a zásluhou jediného gólu Roberta Říčky na rivala nestačilo a prohrálo 1:4. Po zápase derby hodnotil kapitán Pardubic Patrik Poulíček, který se také vyjádřil k výkonům z předchozích duelů nebo na čem je potřeba zapracovat před play off.

Jak si jako kapitán vysvětlujete dnešní nepovedený vstup do utkání?
Nevím, jak si to mám vysvětlit… Nemůžeme dělat takové chyby a takhle vstoupit do zápasu. Musíme si spoustu věcí říct a takhle to být nemůže.

Nachází se tým v nějaké krizi? V tabulce jste stále vysoko.
Já bych nemluvil o krizi. Na videu si musíme ukázat věci, které děláme špatně a důrazně si vysvětlit, že takhle hrát nemůžeme, protože bychom taky mohli být brzo venku.

Jak moc tým mrzí, že jste prohráli tři ze čtyř derby?
Mrzí to, ale je to zápas jako každý jiný. Chtěli jsme udělat radost fanouškům, že zápas zvládneme, a je jedno, jestli to je zápas proti Hradci, Spartě nebo komukoli jinému, prostě musíme předvést úplně jiný výkon, než jsme odevzdali dneska. Musí nastoupit úplně jiné mužstvo.“

Kromě Hradce jste prohráli minule s Třincem, což je další elitní tým tabulky. Může to být nějaké hledisko pro play off?
Nevím, jestli je to nějaké hledisko pro play off. Je to facka pro nás, abychom si uvědomili, co děláme špatně. Jak už jsem to zmínil v předchozí otázce, takhle hrát prostě nemůžeme a možná je dobře, že to přišlo teď a ne později.

Jaké jsou teď faktory, které je potřeba zlepšit? Dá se něco vypíchnout, na čem potřebujete zapracovat?
Je to defenzivní hra. Dáváme jim spoustu lehkovážných šancí, uděláme individuální chyby a pouštíme týmy proti nám do vyložených šancí a Frodlika v tom necháváme. Asi defenzivní hra, protože ofenzivní sílu máme, ale my musíme hrát zodpovědně v našem pásmu a neprojíždět žádné osobní souboje, naopak je vyhrávat. Musíme se k brejkům odrážet z našeho pásma a ne, že jsme tam jako figurky.

V posledních zápasech se vám nedaří v přesilovkách. V čem vidíte největší problém?
Každý den na nich pracujeme, každý den si ukazujeme naše rozestavení a pozice hráčů. Myslím si, že to občas zahrajeme správně, ale gól z toho nedáme. Musíme se asi víc tlačit do brány a být hladovější.

Trenéři už v průběhu zápasu promíchali sestavu. Nakoplo vás to trochu?
Chtěli tomu dát impulz, abychom se víc dostali do hry, protože do té doby nic. Chtěli asi udělat nějakou změnu a trochu to oživit. Bohužel jsme z toho vytěžili jenom jeden gól.

V neděli vás čekají Karlovy Vary, tak od čeho se odpíchnout? Je pro vás dobře, že hrajete už v neděli a můžete na svůj páteční výkon zapomenout?
Zapomenout na něj můžeme, ale musíme se z něj poučit. Asi je dobré, že hrajeme v neděli a můžeme to napravit. Ale musíme spoustu věcí ukázat a důrazně promluvit, aby se tohle už nestávalo a stupňovali naši hru směrem k play off.

Promluvili jste si už dneska po zápase v kabině a vysvětlili věci, které by vám mohly pomoct do dalších zápasů a nakopnout vítěznou šňůru?
Mluvíme o to pořád a snažíme si spoustu věcí vysvětlovat, ale na ledě to musíme potom plnit. Máme dost zkušených hráčů, kteří k týmu promlouvají a snaží se upřesnit nějaké věci, ale stejně to je o individuální činnosti jednotlivce na ledě, takže musíme fungovat kompaktně jako tým a své pozice si odehrávat na sto procent.