01.08.2022
Redakce

Na turnaji očekáváme další zlato, říká Dominik Pavlata a popsal přípravu s A týmem

Junioři Dynama se už nemohou dočkat, až vyjedou na led na domácí Turnaj O pohár primátora, který minulý rok celkově ovládli. Ani tentokrát je ovšem nečeká nic snadného, konkurence je opravdu velmi silná. „Jsem velice natěšený zahrát si po tak dlouhé době kvalitní utkání,“ zve diváky Dominik Pavlata.

Osmnáctiletý pardubický útočník Dominik Pavlata strávil suchou přípravu společně s A týmem. „Tak první čtyři týdny jsme cvičili mobilitu těla a celkově obratnost a zpevnění vnitřního aparátu. Zbytek suché přípravy jsme se zaměřili na sílu celého těla,“ popisuje. „Mě osobně nejvíce baví cviky na horní část těla, prsní svaly, ruce a záda,“ vyzdvihuje své přednosti mimo led.

Tím, že s A týmem trénoval všech devět týdnů suché přípravy, absolvoval také během prvních týdnů testy na FTVS v Praze. „Jeli jsme testy na kole okolo čtyř až osmi minut a upřímně mně to přišlo náročnější než Wingate testy, které jsme jeli před pár týdny,“ říká talentovaný útočník.

Během soboty a neděle čeká na juniorský tým další ročník Turnaje O pohár primátora, který minulý rok bez ztráty bodu Dynamo ovládlo. Také letos čekají na tým trenéra Jiřího Malinského nároční soupeři. Dynamu se do cesty za obhajobou prvenství postaví Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Vítkovice a Olomouc. Zápasy se budou hrát 3 x 15 minut čistého času.

Jaký má tým cíl letos? „Na turnaji očekáváme další zlato, o které se ale utkáme s kvalitními týmy. Jsem velice natěšený zahrát si po tak dlouhé době kvalitní utkání,“ těší se Pavlata. „Budeme se opět snažit o bruslivý výkon týmu a celkově rychlý přístup, v čemž je naše síla,“ dodává.