06.08.2023
Redakce

Na tlak jsem zvyklý, dokážu se s tím poprat, říká Lukáš Žalčík

Do kádru pardubického B týmu přišel jako jedna z pěti letních posil. V sezóně by pak měl Lukáš Žalčík patřit ke stěžejním hráčům týmu trenéra Richarda Krále. „Cíle mám před sezónou vždy stejné. Nějaké bodové ambice si ale nikdy nedávám. Na tlak jsem zvyklý," říká produktivní útočník. Jak se sžil s pardubickým prostředím a co očekává od přípravy?

„Jsem tu už od začátku letní přípravy, takže jsem se sžil tak nějak se vším. Suchá příprava byla náročná, ty začátky na ledě také. Už se těším, až si zvyknu na novou výstroj a vše půjde tak nějak lépe," směje se Lukáš Žalčík.

Zápasovou přípravu odstartuje pardubický B tým už 10. srpna na chrudimském ledě proti prvnímu týmu Dynama. Následně se představí také v Pardubicích, kde odehraje třetí ročník Letních hokejových her. Kromě českých týmů narazí Dynamo B také na polské Jastrzebie GKS a maďarský tým Debreceni EAC.

„Je dobré, že máme v přípravě i zahraniční týmy. Budeme hrát proti Polákům a Maďarům. Myslím, že nás to dobře prověří, přípravných zápasů je dost, všechno jsou to kvalitní soupeři," myslí si dvaatřicetiletý útočník.

Lukáš Žalčík patří v posledních letech k nejlepším hráčům Chance ligy, kde patřil k vůbec nejproduktivnějším hráčům. V loňské sezóně v dresu Šumperka se stal nejlepším střelcem ligy, v celkovém bodování skončil se ziskem 49 bodů v 50 zápasech na třetím místě.

„Cíle mám před sezónou vždy stejné. Nějaké bodové ambice si ale nikdy nedávám," říká jeden ze stěžejních útočníků B týmu. „Na tlak jsem zvyklý, dokážu se s tím poprat. Mám to takhle už tak posledních šest let."