19.12.2022
Redakce

Na tlak jsem připravený, říká Lukáš Sedlák. Výsledky Dynama sledoval

V neděli ráno dostali pardubičtí fanoušci předčasný vánoční dárek v podobě návratu Lukáše Sedláka. V pondělí ráno už devětadvacetiletý útočník absolvoval první trénink na ledě společně s týmem. „Budu se snažit hlavně co nejlépe zapadnout do týmu a být pro něj přínosem," popisuje. Jak se rodil jeho přesun z NHL do Dynama a jaké byly hlavní důvody jeho návratu?

Lukáš Sedlák podepsal v Dynamu kontrakt do roku 2025 už před letošní sezónou. Následně však vyslyšel nabídku z NHL, kde v letošní sezóně nastoupil celkem ke třiceti zápasům. Tři starty zapsal v dresu Colorada, zbylých dvacet sedm v barvách Philadelphie, kde zaznamenal také osm kanadských bodů. Přestože strávil ledě v průměru necelých třináct minut za zápas, rozhodl se pro návrat do Česka.

„Už když jsem odcházel z Colorada, říkal jsem, že bych se vrátil. Poté si mě vzala Philadelphia, kde to bylo chvilku dobré, chvilku špatné, jak na houpačce. Nebyl jsem s tím úplně spokojený, ačkoli tam byly zápasy, kde jsem hrál hodně. Díky tomu jsem si také uvědomil, že to je přesně to, co chci. Tak nějak postupně to gradovalo až k tomu rozhodnutí, že se vrátím," popsal Sedlák jeden z důvodů jeho návratu.

„Tak nějak mi přestalo dávat smysl, proč tam jsem. Když jsem moc nehrál, říkal jsem si, že můžu radši hrát doma a vidět se pravidelně s rodinou. Všechny ty malé okolnosti se sloučily a vzešlo z toho tohle rozhodnutí," pokračoval devětadvacetiletý útočník, který působil mimo Českou republiku od sezóny 2011/2012. V dresu Dynama tak čekají Sedláka první extraligové starty.

Do úplně neznámého prostředí však nepřichází. „Sledoval jsem výsledky Dynama, viděl jsem i nějaké sestřihy. S Romanem Willem a s Tomášem Hykou jsme navíc byli hodně v kontaktu. Dostával jsem informace, co se děje a jak to všechno probíhá," přiblížil Sedlák, který zároveň přiznal, že roli v rozhodování o návrtu hrála i forma Dynama v letošním extraligovém ročníku. „Je to jeden z dalších faktorů, který v tom hrál roli. Tady mám šanci se poprat o titul a být v kvalitním týmu."

Českobudějovický odchovanec je zároveň připravený na velký tlak, který bude nejen na výsledky týmu, ale také na jeho individuální přínos. „Ten tlak bude větší, na to jsem připravený. Samozřejmě nějaký tlak jsem cítil i v NHL, kde to ale bylo docela jiné. Nebylo to o tom, abych dělal body, spíše abych nic nezkazil," směje se. „V Rusku byl ten tlak přibližně stejný, jako tady, možná ještě větší. Je to tam hodně specifické. Myslím si, že s tímhle si dokážu poradit," věří produktivní centr.

„Budu se snažit hlavně co nejlépe zapadnout do týmu a být pro něj přínosem. Je nás tu hodně, co jsme zvyklí na velkou roli, takže se budeme muset trochu uskromnit a dát stranou ego," nastínil Sedlák plány, se kterými přichází do pardubické organizace.