10.10.2021
Redakce

Na puk jsem si sáhl, o to víc to mrzí, lituje prohry Frodl

Dynamo nestačilo na Olomouc po prodlužení a skončila jeho vítězná série. Pardubický brankář Dominik Frodl ale podal další kvalitní výkon a dlouho mohl doufat i v čisté konto. To mu nakonec sebral až Petr Kolouch v prodloužení. Jak viděl pětadvacetiletý brankář rozhodující branku a jaké to je chytat proti Davidu Krejčímu?

Bylo to takové tradiční utkání proti Olomouci?
S Olomoucí to nikdy není zápas o hodně gólech, takové utkání jsme očekávali, i když asi ne 0:0 po šedesáti minutách. Těžko se to hodnotí, tyto zápasy bychom měli doma vyhrávat a bohužel jsme to nezvládli.

Co z vašeho pohledu chybělo k lepšímu výsledku?
Těžko říct. Možná jsme některé situace až moc přehrávali a málo stříleli. Několikrát jsme tam měli palebnou pozici a zkoušeli jsme to ještě nějak vylepšovat. Ten val, který stál před brankou soupeře, nám toho moc nepovolil. Důraz a clonění před brankou asi mohlo být také z naší strany lepší.

Měl jste v zápase několik těžkých zákroků a šlo na vás celkově hodně střel. Vyhovuje vám to?
Já jsem se cítil dobře a je to vidět i na tom výsledku. Na druhé straně chytal výborně Jakub Sedláček. Soupeř byl bohužel o gól šťastnější. Já jsem si na ten puk sáhl, ale propadlo to tam. Ještě o to víc to mrzí. Musíme se vyvarovat individuálních chyb, jako byla ta v prodloužení a příště to urvat na naši stranu.

Jak vypadala jediná branka zápasu z vašeho pohledu?
Náš hráč tam propadl a soupeř ujel do přečíslení dvou na jednoho. Ten puk mi tam pak propadl přes beton a nohu a došoural se za brankovou čáru.

Jaké je chytat proti Davidu Krejčímu?
Všichni víme, že David Krejčí je v extralize výjimečný. Když je na ledě, tak si člověk musí dávat pozor. Umí dát nečekanou nahrávku do prázdné branky a podobně. Pravděpodobně je to nejlepší hráč extraligy a je potřeba si na něho dávat pozor.

Je pro vás výhodou, že hrajete už ve středu a tudíž můžete na dnešek zapomenout?
Na výkon by se mělo zapomenout vždycky. Ať už je to výhra, nebo prohra. Samozřejmě je příjemnější hrát doma, ale musíme za každou cenu brát tři body!