23.04.2023
Redakce

Na domácí utkání Dynama chodilo v této sezoně nejvíce fanoušků za 14 ročníků

Pardubické Dynamo se mohlo po celou sezonu opřít o parádní fanouškovskou podporu, v základní části chodilo na domácí utkání průměrně přes devět tisíc diváků, v play off bylo vždy vyprodáno. O atraktivitě Dynama svědčí i průměrný počet diváků u utkání hraných na stadionech soupeřů, na Pardubice chodil průměrně třetí největší počet diváků.

V základní části přišlo do enteria areny celkem 235 227 diváků, v průměru tak chodilo na Dynamo 9047 fanoušků, což je druhé největší číslo mezi všemi týmy Tipsport extraligy. Třetí v průměrné domácí návštěvnosti v základní části byly Vítkovice, jejich zápasy ale průměrně navštěvovalo o dva tisíce diváků méně, oba kluby mají obdobnou kapacitu domácích stadionu. Pardubická enteria arena má maximální kapacitu 10 194 diváků, ta byla v základní části do posledního místa zaplněna hned čtyřikrát. Z toho dvakrát na východočeské derby s Hradcem Králové a také na obě domácí střetnutí s Kometou Brno, oba soupeři jsou v Pardubicích dlouhodobě atraktivní.

I na venkovních utkáních si mohli pardubičtí hokejisté užívat dobré divácké kulisy, průměrně na venkovní zápasy Dynama chodilo 5762 diváků, což je třetí nejvyšší číslo z Tipsport extraligy. Jak si i hráči pochvalovali, fanoušci Pardubic jezdili podporovat své mužstvo na venkovní duely v hojném počtu, nakonec Dynamo dokráčelo k prvenství v základní části. Základní část extraligy čítá 52 kol, pardubické zápasy vidělo celkem 385 tisíc diváků, což je druhý nejvyšší počet ze všech čtrnácti extraligových týmů.

Dvě předcházející sezony byly ovlivněné pandemií koronaviru, nedají se tak porovnávat návštěvnost s aktuálním ročníkem. V sezoně 2019/2020 byla průměrná domácí návštěvnost Pardubic 7852 diváků, Dynamu se tak povedlo přilákat na své domácí duely v průměru o 1200 diváků na zápas více. Pardubický klub dlouhodobě patří k nejnavštěvovanějším extraligovým týmům, v titulové sezoně 2011/2012 chodilo na základní část 8380 diváků, na play off 9787 a v dalším titulovém ročníku 2009/2010 8682 diváků, v play off 9842. V právě skončené sezoně chodilo v Pardubicích na základní část nejvíce fanoušků za poslední roky, vyšší průměrná návštěvnost byla naposledy v ročníku 2008/2009, kdy byl průměr 9116 diváků na zápas.

Unikát nastal ve vyřazovacích bojích, kdy byl o domácí zápasy Dynama velký zájem. Všech šest domácích zápasů v play off bylo vyprodaných, o sedmý rozhodující zápas semifinále s Třincem byl obrovský zájem, všechny vstupenky byly vyprodané za jednotky minut!