24.02.2023
Redakce

Na cestě za záchranou! B tým míří do Zlína

Pardubickou rezervu čekají poslední tři utkání letošní sezóny. Už zítra 25.2. si může družina Václava Baďoučka zajistit záchranu v druhé nejvyšší české soutěži. Povede se jí to na Zimním stadionu Luďka Čajky? Utkání startuje v 18:00.

B tým si v posledním utkání vyšlápl i na třetí Porubu, kterou porazil 5:4 po prodloužení a díky čtvrté domácí výhře v řadě se výrazně přiblížil záchraně v Chance lize. V utkání však mohl brát všechny tři body. Dvě minuty před koncem poslal Dynamo B do vedení Jan Mandát, hostům se ale nakonec podařilo devatenáct vteřin před koncem vyrovnat a rozhodnout tak musel až v nastaveném čase Tomáš Svoboda.

„Je to pro nás takový hořkosladký zápas, sice výhra, ale představovali jsme si, že to urveme za tři body,“ říkal po důležité výhře Daniel Rákos, který v utkání vstřelil gól a přidal jednu asistenci. „Ten závěr bychom však měli dohrát ve větším klidu. Nemůže se nám stát, že nám soupeř při power play ujede sám na bránu. To prostě musíme mít pohlídané," připomněl kapitán B týmu.

„Byl to skvělý zápas s parametry play off. Výborné dvě třetiny z naší strany. Třetí třetina hektická, trochu jsme upustili od našeho hokeje, lehce jsme se báli, ale i tak jsme dokázali jít do vedení. Bohužel dvacet sekund před koncem přišla chyba. Neměla by se stát, ale stane se. Za dva body musíme být rádi, pracujeme dál," přidal hodnocení utkání asistent trenéra David Havíř.

Nyní míří béčko na led rozjetého Zlína, který v poslední době hraje ve skvělé formě. V tabulce posledních patnácti zápasů se nachází na prvním místě a směřuje k přímému postupu do čtvrtfinále play off. Momentálně vyhrál už tři zápasy v řadě, když si postupně poradil s Litoměřicemi, Přerovem a Slavii.

„Musíme hlavně hrát dobře celých šedesát minut a pomoci si třeba i přesilovkama," velí k příštímu zápasu Rákos. Utkání na Zimním stadionu Luďka Čajky startuje už v sobotu 25.2. od 18:00.