30.11.2021
Redakce

Na akci Dynamo děkuje znějí od záchranných složek pozitivní ohlasy

V úterý 23.11. Dynamo uspořádalo premiérovou akci Dynamo děkuje, před začátkem duelu s Libercem proběhlo ocenění osmi hrdinů z řad zdravotníků, armády, hasičů i policie. Z řad záchranných složek znějí na akci pozitivní ohlasy.

„Akci vnímám velmi pozitivně, a to nejen z pohledu ocenění našeho vojáka, ale také kvůli pozitivnímu morálnímu dopadu na veřejnost. Je dobré ukázat lidem na konkrétních příkladech ze života ochotu jedinců pomáhat druhým. A to bez ohledu na profese oceněných, které samy o sobě předpokládají základní morální kvality a osobní nasazení v běžném služebním životě. Slavnostní večer byl velmi důstojným oceněním a poděkováním složkám IZS a my si ho velmi vážíme,“ řekl k akci velitel 14. pluku logistické podpory, plukovník gšt. Miroslav Horáček.

V podobném duchu se vyjádřila také tisková mluvčí krajského ředitelství policie Pardubického kraje mjr. Ing. Markéta Janovská. „Příjemná nezapomenutelná akce, na kterou budeme rádi vzpomínat. Ocenění jsou rádi, že Dynamo projevilo zájem o práci složek IZS a ocenění si váží.“

Speciální utkání Dynamo děkuje poznamenala epidemiologická opatření, zápasu se ze složek integrovaného záchranného systému nemohli zúčastnit všichni. „Ačkoli se vojáci 14. pluku logistické podpory tentokrát akce nemohli kvůli protiepidemickým opatřením zúčastnit, se zájmem ji sledovali alespoň zprostředkovaně. Zaznamenali jsme velmi pozitivní ohlasy v rámci našich sociálních sítí. A mezi pardubickými logistiky najdete také zapálené fanoušky hokeje,“ prozradila kapitánka Helena Řebíčková, tiskový a informační důstojník 14. pluku logistické podpory.

„S hokejovým klubem spolupracujeme dlouhodobě. V minulosti jsme se dokonce několikrát prezentovali v hlavním programu hokejového utkání – vojáci slanili přímo na ledovou plochu ze stropní konstrukce enteria areny nebo předvedli ukázky boje zblízka. S hokejisty jsme se setkali nejen v jejich prostorách, ale pro změnu i oni navštívili nás v kasárnách. Naši vojáci s hokejisty společně absolvovali jejich trénink a hokejisté si zase mohli vyzkoušet některé druhy vojenského výcviku,“ vzpomínala také na předchozí spolupráci s Dynamem Helena Řebíčková.

Co na ocenění od Dynama Pardubice říká voják Daniel Schindler, jenž aktuálně s dalšími vojáky ze své jednotky pomáhá zdravotníkům v nemocnici v Kolíně? Ocenění je pro mě cenné tím, že si někdo všímá toho, že jsme ochotni pomoct tam, kde je to potřeba. Ceremoniál byl moc pěkně připravený, byl jsem tam s rodinou a byli hrdí na to, že jejich manžel a tatínek dostal tohle ocenění. Jsem rád, že lidem byla připomenuta nutnost darování krve potřebným. Dárců je nedostatek, stáří dárci odchází, noví sice přichází, ale v nedostatečném počtu. Krev, tu vzácnou tekutinu, jednou může potřebovat kdokoliv z nás či našich blízkých,“ říká válečný veterán rotmistr Daniel Schindler.

V podobném duchu se vyjadřovali také ocenění policisté. „Jsou rádi, že jsou lidé, kteří si jejich práce váží. Byl to pro ně nezapomenutelný zážitek, který by přáli i svým kolegům,“ shrnula za policisty tisková mluvčí Markéta Janovská.