28.11.2019
Redakce

Mým úkolem je pomoci v ofenzivní činnosti, říká Roman Vlach

Pardubice - Do konce sezony podepsal smlouvu na východě Čech útočník Roman Vlach. Bývalý hráč Plzně či Karlových Varů se k týmu připojil na dnešním tréninku, po kterém se rozpovídal pro klubový web Dynama. „Změna prostředí určitě může být impulsem ke zlepšení, jsem rád za svoji šanci," okomentoval svůj přestup Vlach.

Roman Vlach již ve čtvrtek dopoledne trénoval s týmem, který se připravuje na nadcházející utkání s Plzní. Zda však třicetiletý forvard do tohoto duelu naskočí, zatím není vůbec jisté. „Měl jsem zánět nosohltanu, ještě mám antibiotika, takže uvidím zítra, jak se budu cítit a podle toho se rozhodneme. Chci být na ledě stoprocentní." Proti svému dosavadnímu týmu by ale rád nastoupil: „Člověk chce hrát, ať je to Plzeň nebo někdo jiný. Ale bylo by to určitě zajímavé," okomentoval pikantnost duelu Vlach.

Jeho přestup se uskutečnil poměrně rychle, jakmile se dozvěděl o zájmu Pardubic, s výměnou souhlasil. „Doufám, že se mi v Pardubicích bude dařit a pomůžu týmu svými výkony, mým úkolem je určitě pomoci v ofenzivní činnosti," myslí si Vlach.

Zkušený útočník si zatím pochvaluje nové působiště, ve kterém se potká s bývalým spoluhráčem Tomášem Voráčkem. Podle svých slov ale zná i další pardubické hráče, vždyť plzeňskou minulost mají hned čtyři členové týmu Dynama. Páteční utkání tudíž bude pro všechny speciální. „Zítra to bude o bruslení a maličkostech, Plzeň dobře napadá. Bylo by skvělé, kdybychom dali první gól," předpovídá Vlach.

Důležité bude i to, zda si domácí pohlídají Milana Gulaše. Vlach přiznává, že to nebude lehké. „Je nejlepší hráč v lize, boduje v každém zápase a opravdu se mu daří." Na otázku, jak vnímá současnou situaci domácích, pak nová posila odpověděla: „Myslím, že Pardubice mají dobré mužstvo, před námi je ještě spousta zápasů a každý bod je pro nás dobrý.“ Základem je ale podle Vlacha především sebevědomí. „Kdo hokej někdy hrál, tak to určitě potvrdí. Na ledě si pak dovolíte mnohem víc."