13.03.2022
Redakce

Musíme sérii co nejrychleji ukončit, velí Kolář

Dynamo zvítězilo i ve druhém domácím zápase předkola proti Karlovým Varům. Po výborné první třetině se zápas znovu změnil v boj, který Dynamo zvládlo. „Play off je o boji. Není to o předvedené hře, hraje se na výhry, je potřeba to ubojovat," ví zkušený obránce Jan Kolář.

Stejně jako v pátečním utkání, i v sobotu mělo Dynamo výborný vstup do zápasu, který byl podpořený také vstřelenými góly. Pardubičtí se v první periodě trefili třikrát, v dalším průběhu ale byl zápas znovu vyrovnaný a o výhru se muselo bojovat. „Play off je o boji. Není to o předvedené hře, hraje se na výhry, je potřeba to ubojovat. Dobře si pamatujeme, že jsme loni vysoko vyhráli a následující zápas prohráli. Každý zápas je úplně jiný a my k nim musíme přistoupit stejně, jako jsme přistoupili k prvním třetinám," ví Jan Kolář.

Podle zkušeného matadora je bojovnost hlavním faktorem, který rozhoduje zápasy play-off. „Myslím si, že bylo z naší strany trochu uspokojení a zároveň Vary trochu změnily hru, my jsme na to nebyli schopni zareagovat, soupeř se dostal na koně, my jsme to měli v hlavách a výkon už nebyl takový. Naší bojovností jsme to ale dotáhli do vítězného konce a počítá se výhra, na výsledek nekoukáme.“

Dynamo v součtu s posledním zápasem základní části vyhrálo třikrát v řadě. V pondělí bude v Chomutově proti Energii bojovat o postup do čtvrtfinále. „S každou výhrou sebevědomí stoupá. Základní část už je zapomenutá, přeorientovali jsme se na play-off. Máme zatím dvě výhry a budeme se snažit zregenerovat, zkoncentrovat na další zápas a co nejrychleji ukončit sérii, abychom se mohli v klidu připravit dál,“ velí bývalý reprezentant.

V předkole se velice daří třetí formaci, která je hodně produktivní. „Kluci dostali více prostoru. Většinu sezony hráli ve čtvrté lajně, teď ve třetí, dostali více prostoru, jsou na tom dobře bruslařsky a góly jim pomáhají se sebevědomím. Odvádí pro nás kus práce a v play-off je úplně jedno, kdo gól dá. Důležitý je tým a vítězství, my si za tím musíme jít,“ říká Jan Kolář.

Pardubický obránce věří v brzké ukončení série. „Věřím, že si tam pojedeme pro vítězství a brzy se vrátíme domů,“ uzavírá.