04.12.2022
Redakce

Musíme se víc tlačit do branky, říká po derby juniorů Herčík

Pardubičtí junioři odehráli v sobotu na domácím ledě derby, ze kterého tentokrát vyšel vítězně soupeř. Mountfield si odvezl dva body za výhru po prodloužení. „Chtěli jsme Hradci odskočit," říkal po zápase smutný Daniel Herčík.

Junioři Pardubic si připsali druhou prohru v řadě, když v sobotním duelu prohráli s Hradcem Králové. První třetina byla bez branek, otevření skóre přišlo ve druhé třetině, vedení se ujal Hradec. Dynamu se ve třetí části podařilo zásluhou Radka Tomase vyrovnat a derby tak šlo do prodloužení. V něm byli úspěšnější hosté, kteří si odvezli výhru 2:1.

„Dostali jsme laciné góly a udělali jsme hloupé fauly, které nás stály spoustu sil. V útoku jsme neproměňovali šance a málo jsme se tlačili do branky," hodnotí zápas Daniel Herčík.

Vyrovnaný zápas dospěl až do prodloužení, v němž skóroval Mountfield a Dynamo tak získalo pouze bod.

„Rozhodně spokojený nejsem. Nerad prohrávám a obzvlášť proti Hradci. Chtěl jsme, abychom jako tým vyhráli a odskočili Hradci na víc bodů," říkal po utkání mladý útočník se zkušenostmi z Chance ligy.

Ve třetím dějství měly Pardubice velkou převahu a plno šancí, bohužel dokázaly využít jen jednu.

„Před třetí třetinou jsme si něco řekli, že ze sebe vydáme maximum a myslím, že jsme byli jasně lepší a zasloužili si, aby nám tam spadl nějaký špinavý gól. Jak už jsem říkal, musíme se víc tlačit do branky a stát gólmanovi před maskou," nabádá Daniel Herčík.

Další zápas čeká juniory ve čtvrtek, kdy jedou na led Karlových Varů a o den později do Litvínova, kde budou chtít určitě vyhrát.

„Podíváme se na video, řekneme si, co Vary i Litvínov hrají a jednoznačně budeme chtít sebrat nějaké body, nejlépe všech šest," přeje si odhodlaný útočník.