30.06.2023
Redakce

Musím ukázat, že na to mám, říká k nové sezoně Milan Klouček

V loňské sezoně byl jedničkou rezervy v Chance lize a absolvoval obrovské vytížení. Odchytal celkem 42 zápasů, udržel si 92% úspěšnost zákroků a měl tak velký podíl na udržení druhé nejvyšší soutěže. Nyní už se připravuje na novou sezonu s A-týmem a čeká ho tak nová výzva. „Těsím se moc. Musím ukázat, že na to mám,“ říká odhodlaně brankář Milan Klouček.

Uplynulá sezona pro tebe musela být náročná. Jak ji zpětně hodnotíš z osobního i týmového hlediska?

Z osobního hlediska jsem rád, že jsem dostal příležitost v tolika zápasech. To jsem předtím nikdy neměl a jsem za to určitě rád, že těch zápasů bylo dost. Z týmového hlediska to nebylo vůbec dobré. Samozřejmě to bylo všechno hodně narychlo, ale bodů jsme mohli sbírat více a jsem rád, že jsme to nakonec zvládli, to je strašně důležité. Měli jsme tam v jednu chvíli velkou ztrátu a tam jsme ukázali, že na tu soutěž máme a dohnali jsme to. Pomohli nám i někteří kluci, co přišli, nějak se to postupně budovalo a dopadlo to dobře, že jsme to udrželi. Za to jsem hrozně rád.

Výsledky sice byly nepříznivé, v podstatě všechny zápasy ale byly vyrovnané a se soupeři jste drželi krok.

Nebyli jsme na tom tak, že bychom prohrávali velkými rozdíly, to vůbec. Soutěž byla strašně vyrovnaná, i když jsme hráli proti Porubě nebo Vsetínu z čela tabulky, dokázali jsme s nimi hrát vyrovnaně a potrápit je. Bylo to často o gól, někdy jsme to mohli překlopit na svou stranu, ale bohužel se nám to moc nedařilo a body jsme nesbírali. Měli jsme hodně mladých kluků, pro které to byla první sezona v dospělém hokeji, myslím, že pro ně to byla obrovská zkušenost, v příští sezoně to bude lepší a se béčko bude držet výš.

V sezoně jsi často trénoval v Pardubicích. Jaká byla spolupráce s trenérem brankářů Františkem Brázdilem?

Bylo super, že je Chrudim kousek, v podstatě 10 minut autem. Byli jsme s Ferim v kontaktu, občas se na mě byl i podívat, komunikace byla dobrá. Někdy jsem byl tady, někdy tam, záleželo na programu. Když byl v Pardubicích zápas, tak jsem zůstal v Chrudimi, abych měl delší trénink, protože v Pardubicích bych si při rozbruslení áčka tolik nezachytal. Spolupráce byla dobrá a vážím si toho, že tu můžu být s Ferim a posouvat se dál.

Nyní tě čeká návrat do áčka a extraligy. Jak se na to těšíš?

Těsím se moc. Musím ukázat, že na to mám. Záleží to na mně, jaké budu předvádět výkony a když dostanu šanci, udělám všechno proto, abych ji maximálně využil a ukázal, že jsem tady správně.

Máte za sebou většinu letní přípravy. Jak náročná je?

Je to hodně náročné. Letní příprava je vždycky důležitá, budeme z toho potom čerpat v sezoně. Máme za sebou i soustředění v Harrachově, je toho dost a makáme všichni. Myslím si, že se z toho můžeme odrazit do sezony a že to bude dobrý.

Máš nějaké speciální brankářské tréninky nebo trénuješ kompletně s celým týmem?

Z 99 % to je to samé. Měl jsem jeden trénink s Ferim, jinak normálně s týmem. Už to není tak, že by brankář nezvedal těžké váhy. Ten hokej je moderní, rychlý a taky potřebujeme mít silné nohy a fyzičku, což je stejné jako u hráčů. Potom v sezoně už si samozřejmě budeme dělat něco svého, ale teď je důležité nabrat kondici a sílu.